Sportpaviljoen Olympia in Haarlem door architectuurcentrale Thijs Asselbergs

Op de kop van de bestaande sporthal van Sportverniging Olympia in Haarlem heeft architectuurcentrale Thijs Asselbergs een sportpaviljoen ontworpen. Beide zijn met elkaar verbonden via een nieuwe centrale entreehal. Het gebouwtje is vormgegeven met slechts enkele kleuren en materialen. De begane grond is grotendeels gesloten en dus 'hufterproof', terwijl de bovengelegen kantine licht en extrovert is.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Gemeente Haarlem, Haarlem

  • Ontwerpbureau

    architectuurcentrale Thijs Asselbergs

  • Projectarchitect(en)

    Thijs Asselbergs en Hugo Stevens

  • Oplevering

    01-03-2010

  • Programma

    Sportpaviljoen met 16 kleedruimten voor honkbal, softbal en voetbal. Scheidsrechtersruimten en EHBO. Op de eerste verdieping een kantine, keuken, bar en dakterras

  • Plaats

    Haarlem

  • Adviseur installaties

    Ingenieursbureau Linssen, Amsterdam

  • Adviseur akoestiek

    Peutz, Zoetermeer

  • Aannemer

    Stolk Bouwmaatschappij, IJmuiden; Goorhuis Installatietechniek, Amsterdam; Smit Elektra, Volendam

  • Bouwmanagement

    Pieters Bouwtechiek, Haarlem

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    1.707 m2 BVO excl. 140 m2 dakterras

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    1.650 m2 excl. dakterras

  • Voorlopig ontwerp

    01-01-2007

  • Definitief ontwerp

    01-07-2007

  • Aanvang bouw

    27-04-2010