Bedieningsgebouw Volkeraksluizen in Willemstad door DP6

Het Bedieningsgebouw in Willemstad bevindt zich in een vlak van gras, water en sluizen. Omdat de schaal van het gebouw wat klein is ten opzichte van zijn omgeving, heeft DP6 door toevoeging van landschappelijke elementen als paden en wallen het een plek in het grotere geheel gegeven.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Rijkswaterstaat DI, Utrecht

  • Ontwerpbureau

    DP6 architectuurstudio, Delft

  • Projectarchitect(en)

    Chris de Weijer en Robert Alewijnse

  • Oplevering

    01-11-2009

  • Programma

    Bedieningsgebouw Sluiscomplex

  • Plaats

    Willemstad

  • Adviseur installaties

    Raadgevend Technies Buro Van Heugten, Nijmegen

  • Aannemer

    Van Heesewijk bouw, Eindhoven

  • Bouwmanagement

    ABT Adviesbureau voor bouwtechniek, Delft/Velp

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    610 m2

  • Voorlopig ontwerp

    01-01-2001

  • Definitief ontwerp

    01-08-2001

  • Aanvang bouw

    18-05-2010

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    4 miljoen euro