Kantoorgebouw in Eindhoven door WillemsenU

Verscholen in een klein parkje in Eindhoven ligt het nieuwe kantoor van architectenbureau WillemsenU. Uit respect voor het bestaande landschap zijn alle bomen op de locatie gespaard. Het gebouw is letterlijk tussen de bestaande bomen geplant, op kolommen die net zo dik zijn als de stammen van de bomen eromheen. Hierdoor blijft vanuit de straat het zicht op en de toegang tot het park gehandhaafd. De bomen raken het gebouw.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Groenstraat B.V.

  • Ontwerpbureau

    WillemsenU

  • Projectarchitect(en)

    Frank Willems en Jacqueline Sangers

  • Oplevering

    01-05-2009

  • Plaats

    Eindhoven

  • Adviseur installaties

    Delft Installatie , Drunen

  • Adviseur akoestiek

    Nelissen Ingenieursburo, Eindhoven

  • Aannemer

    Houta Groep, Geldrop

  • Interieurarchitect

    WillemsenU, Eindhoven

  • Landschapsarchitect

    Vorst Groenprojecten, Someren

  • Bouwmanagement

    Van der Weide * Van Bragt, Venlo

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    877m2

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    740m2

  • Voorlopig ontwerp

    01-01-2008

  • Definitief ontwerp

    01-05-2008

  • Aanvang bouw

    19-04-2010

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    975.000 euro excl btw