De Uitkijck in Baarn door bureau bos

In Baarn heeft bureau bos een centrum voor onderwijs en ontmoeting ontworpen. In het complex huizen een basisschool, een spelotheek, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. Vooral de gevel bij de entree, die is opgetrokken uit hout, geeft het gebouw een eigen gezicht. Doordat de verdieping uitkraagt, ontstaat er een droge hoofdentree. Daarnaast springt de vluchttrap vanaf de verdieping in het zicht. Deze kan als tribune voor het sportveldje worden ingezet.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Gemeente Baarn en Eemland Wonen

  • Ontwerpbureau

    bureau bos, Baarn

  • Projectarchitect(en)

    Raban Haaijk en Kees Bos

  • Oplevering

    01-10-2009

  • Programma

    22 groepsruimten voor primair onderwijs en kinderopvang

  • Plaats

    Baarn

  • Adviseur installaties

    Humblet Beheer, Baarn

  • Adviseur akoestiek

    bureau bos, Baarn

  • Aannemer

    Slingerland Bouw, Nijkerk

  • Bouwmanagement

    Heijm de Heer Raadgevend Ingenieurs, Velp

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    2550 m2

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    1800 m2

  • Voorlopig ontwerp

    01-01-2008

  • Definitief ontwerp

    01-03-2008

  • Aanvang bouw

    11-03-2010