Winkel Van Cleef & Arpels in Parijs door Patrick Jouin

Hoe geef je vorm aan prestige? Wat maakt een ruimte luxueus? Deze vragen moest Patrick Jouin zichzelf stellen toen hij de opdracht kreeg een nieuw hoofdkwartier te ontwerpen voor juweliershuis Van Cleef & Arpels. Al meer dan honderd jaar is dit instituut gevestigd op de Place Vendôme in Parijs, de meest prestigieuze locatie denkbaar voor juweliers. Vanwege haar honderdjarig jubileum wilde Van Cleef & Arpels haar historische onderkomen drastisch renoveren.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Van Cleef & Arpels, Parijs

  • Projectarchitect(en)

    Projectteam Laurent Janvier, Karri Campbell, Tania Cohen, Claudia del Bubba

  • Oplevering

    08-12-2009

  • Plaats

    Parijs

  • Aannemer

    Groupe SLH, Gentilly

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    158 m2

  • Voorlopig ontwerp

    08-12-2009

  • Definitief ontwerp

    08-12-2009

  • Aanvang bouw

    01-09-2007