Hergebruik
Het restaurant is ontworpen als een opeenvolging van verschillende sferen. Een verloop van geluid, licht en beweging van de ingang aan de drukke Prins Hendrikkade naar de rustige binnentuin. Met behulp van een oogstkaart zijn verschillende secundaire bouwmaterialen gevonden in een straal van enkele kilometers: kabelhaspels van wegwerkzaamheden, bewegwijzering armaturen van Schiphol, rubber uit de drukkerswereld, akoestische systeemplafonds uit kantoren. Deze materialen zijn hergebruikt om het restaurant functioneel vorm te geven. 60% van het interieur van Moes is afkomstig van afvalstromen. De superuse strategie van 2012Architecten verlaagt hiermee de milieu-impact van het restaurant.
Moes en De Appel gebruiken samen veel voedsel, water, energie en dit zorgt voor afvalstromen. 2012Architecten werkt aan een strategie die we cyclifier gedoopt hebben. Hiermee willen we restwarmte, afvalwater en organisch afval hergebruiken om lokaal vis te kweken en groenten en kruiden te telen. Dit maakt van Moes een restaurant dat minder externe bronnen nodig heeft dan een traditioneel restaurant.