De rationele betonstructuur van het hoofdvolume laat zich goed herinterpreteren voor een volledig open interieur, waarbij alle bijzondere voorzieningen en een groot deel van de installaties naar de middenzone zijn verplaatst met aan weerszijden loopzones waar het open kantoorlandschap op aansluit. Het project heeft een oppervlak van ruim 5.000 m2 en huisvest 270 medewerkers.
Door de bestaande dichte trappenhuizen te voorzien van glazen wanden en grote vides te maken is de verticale relatie tussen de verdieping bevorderd. De vides zijn per verdieping zo gepositioneerd dat er diagonale doorzichten zijn ontstaan en er een visuele en ruimtelijke verbinding is tussen de werkplekken.
Een nieuwe hoge entreehal verbindt het hoofdvolume met het restaurant. Onder de gerenoveerde restaurantaccommodatie is op de begane grond een buurtcafé ondergebracht. Deze toegevoegde functie bevordert de sociale interactie tussen medewerkers, huurders en buurtbewoners.
Het project is met een interdisciplinair team binnen een half jaar volgens de Lean bouwmethodiek ontworpen en uitgevoerd.