ARC16: Renovatie Hoofdkantoor a.s.r. - Team V Architectuur

Het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht is volledig gestript en voorzien van een spectaculaire nieuwe ‘zaagtandgevel’. Hierdoor krijgt het voorheen zeer donkere en gesloten jaren-zeventiggebouw meer daglicht binnen en wordt het energieverbruik aanzienlijk verminderd. De schuine lijnen van de gevel zijn doorgezet in het interieurontwerp. Het resultaat is een inspirerende kantooromgeving met een verrassend en samenhangend totaalontwerp vol bijzondere details.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    ASR Nederland BV

  • Ontwerpbureau

    Team V Architectuur

  • Projectarchitect(en)

    Jeroen van Schooten

  • Oplevering

    18-12-2015

  • Programma

    Renovatie van kantoorgebouw en de bouw van een nieuw ondergronds vergadercentrum. Ontwerp nieuwe gevel, entree, restaurant en kantoorvloeren.

  • Voorlopig ontwerp

    18-12-2015

  • Definitief ontwerp

    18-12-2015

  • Aanvang bouw

    26-08-2016