Kinderziekenhuis komt tot leven dankzij Tinker imagineers

Een ziekenhuisbezoek is heftig voor kinderen, dus elke afleiding is welkom. Tinker imagineers ontwierp in het HagaZiekenhuis een geanimeerde kinderbeleving die de kleine bezoekers meeneemt in een vrolijke wereld. Los van de fantasierijke speelobjecten zorgen interactieve geprojecteerde karakters voor een hartelijke ontvangst. Vijf vrolijke vriendjes begeleiden patiënten zelfs in de OK-gang, voorheen de spannendste plek in het hele ziekenhuis.

Tinker imagineers bedacht een scenario voor het interieur van het JKZ en het RonaldMcDonald Huis waar de speelmaatjes Knuf, Blij, Vouw, C-bot en Vizzel centraal staan. Dankzij interactieve projecties duiken ze in het ziekenhuis overal op.

Wondere wereld

De vijf vriendjes wonen in het kinderziekenhuis, in een wondere wereld van zon, zee en strand. Ze geven de kinderen het gevoel dat ze niet alleen zijn. Ieder figuurtje heeft een eigen karakter, en zo is er altijd iemand die met hen meereist, afleidt, laat lachen of informatie geeft.

Spannend? Welnee!

Wanden komen letterlijk tot leven met bewegende projecties en interactieve animaties. In de OK-gang, de spannendste plek van het ziekenhuis, lopen Knuf, Blij, Vouw, C-bot of Vizzel zelfs helemaal met hen mee. En als ze wakker worden in de uitslaapkamer, zijn ze er weer!

Zon, zee en strand

Een andere magisch plek is de lift. Een animatie in de grote patrijspoort laat kinderen beleven waar ze zich bevinden; onder water (begane grond), op het strand (1e verdieping) of in de lucht (2e verdieping). Is het tijd voor actie en ontspanning, dan kunnen ze terecht op het levensgrote speelschip in het centrale atrium, strandhuisjes op de spoedeisende hulp en de vuurtoren bij de entree.

Projectgegevens

 • Ontwerpbureau

  Tinker Imagineers

 • Oplevering

  01-06-2014

 • Plaats

  Den Haag

 • Aanvang bouw

  19-06-2015