Omdat de gebouwen van de 2 culinaire Vakscholen De Berkhoff en de Hubertus Vakschool niet meer voldeden aan de eisen die aan modern onderwijs gesteld worden, besloot de scholengroep VOvA ROC van Amsterdam de vmbo-opleidingen samen te voegen en in een nieuw gebouw op de Zuidas onder te brengen.
Beide scholen hebben een lange traditie als leverancier van de beste koks, bakkers en gastvrouwen/ gastheren van Nederland. Op de Lekkerste School van Nederland, maken ze met veel zorg en aandacht, van hun leerlingen echte Vakmensen. Dit voor de horeca, bakkerij & banket en de toeristische sector.
Inspiratie en leidraad voor het interieurontwerp is ‘De Passage’, een metafoor voor tonen, proeven, ruiken en verleiden, van buiten naar binnenin. Vanuit ‘De Passage’ zijn de specifieke praktijklokalen als restaurants, grand café met winkel, bakkerijen, keukens en onderwijslokalen zichtbaar. Centraal gelegen aan de vide, in het hart van het gebouw, bevinden zich de multifunctionele aula’s en de wintertuin waar leerlingen en docenten elkaar ontmoeten.