Project

Zorghotel Udens Duijn

Geen categorie

Udens Duyn is een initiatief van BrabantZorg, BrabantWonen, ziekenhuis Bernhoven en revalidatieorganisatie Tolbrug. De aanleiding voor deze bijzondere samenwerking is de komst van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden dat geopend is in april 2013. De partners willen met dit initiatief gasten een keuzemogelijkheid bieden om naast de huidige locaties, gebruik te maken van een nieuwe aanvulling op zorggebied en gastvrijheid.

Zorghotel Udens Duijn

De entree foyer en restaurant van het zorghotel Udens Duyn is vormgegeven M+R interior architecture. Het hotelontwerp is van De Jong Gortemaker Algra architecten. Inspiratie voor de inrichting van het hotel is de landelijke omgeving van Uden waar ook het Hotel naar vernoemd is. de kleurstelling zijn natuurlijke tinten, waarbij het restaurant en ontvangst is verdeeld in zones met een eigen natuurlijke kleuraccent. speciaal ontwikkelde buffettafels met geïntegreerd verlichting, lift en koelsysteem dragen bij aan het multifunctioneel gebruik van het restaurant; ’s morgens lopend buffet en ’s avonds aanschuiven in de keuken.

De positie en ontwerp van de receptiebalie en bar gaan naadloos over in de ‘Canyon’ wand die de volledige hoogte van het gebouw beslaat. De entree en het restaurant is helder en transparant met maximaal zicht naar de omgeving.

Aan de voorgevel is een langwerpige lage zitbank gepositioneerd die de bezoekers naar binnen geleiden richting de leestafel en restaurant gedeelte. De zitbanken staan haaks op de gevel en zorgen voor een opdeling van de ruimte waardoor intimiteit wordt verkregen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Annaboulevard 6
  • Plaats Uden
  • Projecttitel Zorghotel Udens Duijn
  • Projectarchitect(en) Hans Marechal
  • Toeleveranciers false
  • Programma Zorghotel restaurant + foyer
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 15-01-2014
  • Oplevering 29-08-2013
  • Opdrachtgever Brabant Wonen + Brabant Zorg
  • Ontwerpbureau M+R interior architecture
Reageer op dit artikel