Project

Woonhuis Waterrijk Eindhoven – JMW architecten

Architectuur

Woonhuis Waterrijk Eindhoven – JMW architecten
Woonhuis Waterrijk Eindhoven – JMW architecten

In een nieuwe uitbreidingswijk Waterrijk in Eindhoven is door JMW architecten een vrijstaande woning ontworpen en gerealiseerd. Om het perceel optimaal te gebruiken is gezocht naar een oplossing om het perceel in kleinere eenheden op te delen, te ontsluiten en gefaseerd uitvoerbaar te maken.

toelichting door JMW architecten

De volledig glazen gevels realiseren verbindingen tussen de woonruimtes en de tuin. De 2 volumes op de eerste verdieping verdelen de slaapkamers voor de kinderen en ouders. Het volume van de kinderkamer genereert een veranda met droge ruimte voor de auto en het buitenleven.

De stedenbouwkundige opzet is parkachtig van karakter. De woning bestaat uit grote open delen die zicht op het perceel en de omgeving geven.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel