Project

Woning en kantoor in Antwerpen door sculp(IT)

Interieur

Toen het jonge architectenduo Pieter Peerlings en Silvia Mertens in het Schipperskwartier, de ruigste buurt van Antwerpen, bouwgrond kochten van amper 2,5 meter breed, verklaarde iedereen hen voor gek. Maar op die kleine oppervlakte bouwden ze het smalste huis van Antwerpen.

Woning en kantoor in Antwerpen door sculp(IT)

Vier plateaus tussen de twee scheidsmuren organiseren het wonen: op de begane grond het werken, op de eerste verdieping het eten, op de tweede het relaxen, op de derde het slapen en bovenop het dak het genieten van het uitzicht vanuit het bad. Zowel de voor- als de achtergevel zijn volledig van glas. De transparantie is een knipoog naar de vroegere functies in deze buurt, evenals de verlichting die per verdieping anders is gekleurd.

Het volledige artikel verscheen eerder in de Architect, nummer 4, 2008, p68-71.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Huikstraat 47
  • Plaats Antwerpen
  • Projecttitel Woning en kantoor in Antwerpen door sculp(IT)
  • Projectarchitect(en) Silvia Mertens en Pieter Peerlings
  • Netto vloeroppervlakte (m2) Vloeroppervlak 60 m2 (inclusief berging, exclusief buitenruimtes en terassen.
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2007
  • Definitief ontwerp 01-02-2007
  • Aanvang bouw 01-04-2008
  • Oplevering 01-08-2007
  • Opdrachtgever sculp(IT)
Reageer op dit artikel