Project

Weyers Restaurant & Bar – Studio Modijefsky

Interieur

Met veel verwijzingen naar een vroegere stoffenwinkel ontwierp Studio Modijefsky restaurant en koffiebar Weyers. Het restaurant is onderdeel van Kimpton Hotel, dat onlangs een vestiging opende op steenworpafstand van Amsterdam Centraal. Met rijke materialen en een zorgvuldig afgestemd kleurenpalet is een rustig maar uitgesproken interieur gecreëerd.

Weyers Restaurant & Bar – Studio Modijefsky
foto: Maarten Willemstein

Vanwege de locatie is veel aandacht besteed aan de oriëntatie en het verkeer. “Het ontwerp filtert de omgeving en creëert een rustige omgeving, weg van de drukke straat. Een subtiele transitie in materialen, van hard naar zacht, creëert een kalme atmosfeer in het restaurant. Staal en glas in de entree leiden naar marmer, hout, leer en textiel afwerkingen”, zo schrijft Studio Modijefsky.

plattegrond, beeld Studio Modijefsky

Kleuren

Het kleurenpalet vult de materialen aan, van olijfgroen tot kleiachtig bruin en warm oker in combinatie met grijstinten. Opvallend is de afwerking van de banken in diverse stoffen. Deze verwijzen naar de Firma Wyers, die vroeger op deze locatie stoffen verkocht. Ook de ‘rollen stof’ in de rugleuning, de naald in het logo en de opvallende volumes van de bar en de keuken verwijzen hiernaar.

wyers-studio-modijefsky foto: Maarten Willemstein

Portretten

Refererend naar draden in weefmachines is de bar gedecoreerd met metalen buizen die tevens glazen schappen dragen. Ze lopen via het plafond door naar op maat gemaakte lampen die op hun beurt refereren naar rollen stof. In het verlengde hiervan ligt de open keuken, die gasten uitnodigt om de bereiding te bekijken. Portretten van mysterieus kijkende vrouwen door een lokale fotograaf sieren samen met het logo de wanden. Ook het logo is door Studio Modijefsky ontworpen.

wyers-studio-modijefsky foto: Maarten Willemstein

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Weyers Restaurant
  • Medewerkers Esther Stam, Zahra Rajaei, Kristina Petrauskaite, Moene van Werven, Natalia Nikolopoulou, Kleoniki Fotiadou
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 300
  • Oplevering mei 2017
  • Opdrachtgever Kimpton Hotels & Restaurants
  • Ontwerpbureau Studio Modijefsky

Locatie

Reageer op dit artikel