Project

Verbouwing woonhuis Amsterdam Zuid – Serge Schoemaker Architects

Interieur

Bij de verbouwing van dit jaren dertig-huis in Amsterdam-Zuid creëerde Serge Schoemaker Architects een hoogwaardig, contrastrijk interieur. De begane grond is middels enkele strategische aanpassingen zowel ruimtelijk als functioneel opnieuw vormgegeven.

Verbouwing woonhuis Amsterdam Zuid – Serge Schoemaker Architects
beeld MWA Hart Nibbrig

Toelichting door Serge Schoemaker Architects

Het halfvrijstaande woonhuis is integraal onderdeel van een karakteristieke huizenrij. Door het creëren van nieuwe doorzichten en ruimtelijke kaders is door de verbouwing de begane grond volledig getransformeerd. De edele materialisering verleent het interieur, dat is vormgegeven met strakke lijnen en greeploze details, een tijdloze elegantie.

Woonhuis-Amsterdam-Zuid-Serge-Schoemaker_beeld-MWA-Hart-Nibbrig

beeld MWA Hart Nibbrig

Hoge woonkeuken

In het ontwerp zijn de bestaande ruimtelijke kwaliteiten van de woning optimaal benut. De tussenvloer uit de originele aanbouw is verwijderd, om plaats te maken voor een markante, hoge woonkeuken met daklichten. Deze daklichten en de nieuwe, gladde betonvloer hebben van de aanbouw de meest lichte ruimte van het huis gemaakt.

beeld Serge Schoemaker

Kastenwand

De traditionele indeling van de overige woonruimten heeft plaatsgemaakt voor een open indeling met multifunctionele, ruimtescheidende kastenwanden. Op de plaats van de voormalige ensuite kasten, tussen de woon- en eetkamer, is een centrale doorkijkhaard ingebouwd.

Woonhuis-Amsterdam-Zuid-Serge-Schoemaker_beeld-MWA-Hart-Nibbrig

beeld MWA Hart Nibbrig

Multifunctioneel

Het sculpturale interieurobject vormt de nieuwe ruimtelijke overgang van het huis naar de aanbouw en functioneert tevens als trappenhuis en toegang tot de garage. De geïntegreerde houten trap leidt naar de wijnkamer boven de garage.

Woonhuis-Amsterdam-Zuid-Serge-Schoemaker_beeld-MWA-Hart-Nibbrig

beeld MWA Hart Nibbrig

Mahonie

Het eindresultaat van de verbouwing kenmerkt zich door een zorgvuldig vormgegeven eenvoud met een uitgesproken hoogwaardige materialisatie en detaillering. De op maat vervaardigde interieurbouw is uitgevoerd in mahonie, wat het lichte interieur een bijzonder contrast en karakter verleent.

 


Meer projecten door Serge Schoemaker Architects

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Verbouwing Woonhuis Amsterdam Zuid
  • Medewerkers Serge Schoemaker, Max Hart Nibbrig; Roxana Vakil Mozafari
  • Oplevering 2017
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Serge Schoemaker Architects
Reageer op dit artikel