Project

Uitbreiding Brasserie de Boerderij Arnhem

Geen categorie

Voor deze uitbreiding bij Brasserie de Boerderij in Park Sonsbeek is door NEXIT een ‘kapschuur’ van glas ontworpen. Het bestaande monument reflecteert in de nieuwbouw waarbij grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Voor een optimale transparantie is in nauwe samenwerking met Abt en Si-X een constructief detail ontwikkeld waarbij de glaspanelen kunnen worden ingezet voor de stabiliteit van het bouwwerk.

Uitbreiding Brasserie de Boerderij Arnhem

 

Brasserie de Boerderij is gesitueerd in het rijksmonumentale Park Sonsbeek in Arnhem. Ook de boerderij zelf is een rijksmonument en al bijna een eeuw in gebruik als horeca uitspanning. NEXIT ontwierp voor de huidige horeca ondernemers een uitbreiding t.b.v. een betere terras gerichte exploitatie.

Passend bij de vormtaal van de bestaande opstallen is de uitbreiding vormgegeven als een semi-vrijstaande ‘kapschuur’ van glas om vanuit het interieur zoveel mogelijk verbinding te maken met het park. Het monument reflecteert in de nieuwbouw waarbij grenzen tussen binnen en buiten vervagen.

Voor een optimale transparantie is in nauwe samenwerking met Abt en glasleverancier Si-X een constructief detail ontwikkeld waarbij de glaspanelen kunnen worden ingezet voor de stabiliteit van het bouwwerk. Hiermee werden schoren en windverbanden overbodig en blijft het gewenste doorzicht naar buiten onbelemmerd. Voor de schuifdelen zijn vervolgens profielen toegepast van slechts 25 mm breedte wat overeen komt met de breedte van de spacers + kitvoeg ter plaatse van de aansluiting van de afzonderlijke ruiten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Parkweg 2
  • Plaats Arnhem
  • Projecttitel Uitbreiding Brasserie de Boerderij Arnhem
  • Projectarchitect(en) Addy de Boer
  • Toeleveranciers false
  • Programma Uitbreiding met 75m2 horeca ruimte
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2014
  • Definitief ontwerp 01-10-2014
  • Aanvang bouw 03-08-2015
  • Oplevering 01-05-2015
  • Opdrachtgever Gemeente Arnhem
  • Ontwerpbureau NEXIT architecten
Reageer op dit artikel