Project

Studio MFD ontwerpt industrieel interieur voor kantoor INDI

Geen categorie

INDI.nl is een grote webshop met onderdelen voor de industrie. Het zegt ons weinig, maar wie een dieplepelbak, boorbus, of ontbramer nodig heeft kan hier terecht. Studio MFD nam de kernwaarde van het bedrijf als uitgangspunt voor het ontwerp van het nieuwe kantoor: een passie voor industrie.

Studio MFD ontwerpt industrieel interieur voor kantoor INDI

Het meest in het oog springen de opvallend gekleurde bakken. De kisten worden door de webshop gebruikt om orders te verzamelen en verzenden. Studio MFD heeft ze op verschillende manieren toegepast in het interieur. Zo dragen ze het barblad bij de keuken, vormen ze de basis van opgehoogde vloeren, zijn ze omgetoverd tot plantenbakken en verwerkt in ingebouwde kastelementen.

 

Verschillende zones

Met diepe witte scheidingswanden worden verschillende zones binnen het kantoor van elkaar gescheiden. Er zijn werkplekken aan bureaus om geconcentreerd te werken. Comfortabele vergader/bespreekhoeken maken het mogelijk elkaar te vinden en kennis te verbinden. Zo kunnen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf service aan elkaar verlenen. Langs het raam zijn op een verhoging tevens flexibele werkplekken gemaakt. Bij de keuken staat tevens lange (lunch)tafel met een grof houten blad. Hierboven hangen lampen met grote industriële kappen.

 

Kleuraccenten

De vloer is afwisselend bekleed met grijs beton bij de keuken, grijsbruin tapijt onder de bureaus en betonplex op de verhogingen. Het half open verlaagde plafond bestaat uit metalen kabelgoten met hiertussen witte akoestische panelen. Op een wand is een grote foto van een magazijn geplaatst. Met de oranje bakken, kabels en teksten op de muur zijn kleuraccenten aangebracht. Het interieur maakt glashelder waar het om gaat: hier leeft een frisse kijk op serviceverlening aan de industrie.

 

Bekijk hier meer kantoorinterieurs

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Leek
  • Projecttitel Studio MFD ontwerpt industrieel interieur voor kantoor INDI
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 350 m2
  • Aanvang bouw 16-06-2016
  • Oplevering 01-01-2016
  • Opdrachtgever INDI.nl B.V.
Reageer op dit artikel