Project

ARC19: Staybridge, Den Haag – Mulderblauw

Interieur

In het hart van Den Haag, direct tegenover de Hofvijver en het Binnenhof, heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een kantoorpand naar een residentieel hotel. Het hotel is verdeeld over drie gebouwen. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde; één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht.

Toelichting door Mulderblauw – De rijke geschiedenis van Den Haag vormt het startpunt voor de indeling van het hotel en de uitwerking van het interieurontwerp.

Staybridge Den Haag - Mulderblauw. beeld Muriel Janssen_02

beeld Muriel Janssen

Het historische karakter wordt als thema verder doorgezet door het behoud van de marmeren open haarden en houten lambriseringen en de toepassing van messing en een traditioneel kleurenpalet van rijk diepblauw en warm okergeel.

Staybridge Den Haag - Mulderblauw. beeld Muriel Janssen_02

beeld Muriel Janssen

Het ontwerp is gericht op het aanlichten van de bestaande kwaliteiten en het respectvol toevoegen van elementen die het historische karakter versterken.

Romantisch atrium

De entree van het monumentale gebouw vormt de entree naar het hotel. De bestaande entree biedt toegang tot het atrium; een romantische binnenplaats die de drie verschillende gebouwdelen verbindt.

Staybridge Den Haag - Mulderblauw. beeld Muriel Janssen_02

beeld Muriel Janssen

Het atrium doet tevens dienst als lobby en biedt toegang tot alle andere publieke functies; de woonkamer, meeting space, fitness, shop en de liften. Stenen vloeren, tuinmeubilair, groen en een overvloed aan daglicht zorgen voor het ultieme buitengevoel.

Uitzicht op de Hofvijver

Op de begane grond, aan de zijde van de Lange Vijverberg, zijn twee monumentale kamers gesitueerd. Deze kamers bieden de gasten een comfortabele plek voor ontspanning, vergaderen en ontbijt. Bovendien heeft de gast in deze ruimtes een prachtig uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof.

Staybridge Den Haag - Mulderblauw. beeld Muriel Janssen_02

beeld Muriel Janssen

Unieke stijlkamers

Op de eerste verdieping bevinden zich tevens twee monumentale ruimtes, deze zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De overige 99 hotelkamers zijn modern en huiselijk vormgegeven. Rijke materialen en stoffen in donkerblauw, poederroze en oker geven het ontwerp een warme en vriendelijke uitstraling.

beeld Muriel Janssen

Het hotel is de eerste Staybridge Suites van Nederland. Staybridge Suites is de extended stay formule van InterContinental Hotels Group, waartoe ook het pas op het Noordeinde geopende Hotel Indigo behoort. Doorgaans verblijven gasten hier voor een periode van twee dagen tot twee maanden. Het ontwerp van de kamers en publieke ruimten kent dan ook een comfortabel, huiselijk en kwalitatief hoogwaardig interieur dat perfect aansluit bij de doelgroep van Staybridge Suites.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Oplevering November, 2018
  • Opdrachtgever Borealis Hotel Group
  • Ontwerpbureau Mulderblauw architecten

Locatie

Reageer op dit artikel