The BoTree: Hotel, bar & lobby, Londen - Concrete

Het vijfsterren BoTree hotel straalt het luxueuze en vriendelijke gevoel uit van Marylebone, een van Londens luxe wijken. Het ontwerp is een ode aan het levensgevoel van de wijk en biedt gasten een unieke mix van luxe en lokale charme. Concrete Amsterdam ontwierp het interieur van het hotel, waaronder The BoTree Bar, de lobby en 199 kamers en suites.

Toelichting concrete | Beeld Simon Brown

The BoTree, gelegen waar Marylebone, Mayfair en Soho samenkomen, vangt de kleinschalige sfeer van Marylebone Lane, de elegantie van Mayfair en de originaliteit van Soho. Het concept 'Life on the Lane' wordt in het hotelontwerp vertaalt en neemt de gasten mee op reis.

Gasten betreden de lobby en worden verwelkomd in een warme en luxueuze ruimte. De lounge is ontworpen om meer residentieel dan hotelachtig aan te voelen, met veel planten en comfortabele zitplaatsen geïnspireerd door de levendige sfeer van Marylebone Lane.

De lobby heeft het gevoel van een eigentijdse oranjerie. Houten lamellen, die van vloer tot plafond reiken, volgen een organische vorm, die op natuurlijke wijze verschillende zones met elkaar verbindt. Het unieke houten plafond voegt extra warmte toe en benadrukt het vakmanschap waarmee deze ruimte is gebouwd. Het kleurenschema van de lobby omvat warme tinten groen, cognac en rood, die de natuurlijke materialen aanvullen en een aangename sfeer aan de ruimte toevoegen.

Een op maat gemaakte draaibare installatie bij de ingang van het hotel versterkt het transformerende karakter van de ruimtes van The BoTree. Dit innovatieve display vult de gehele wand en vestigt direct de aandacht van gasten bij binnenkomst. De driehoekige elementen tonen een kunstwerk aan één zijde, een spiegel aan een andere zijde, en een open plank aan de derde zijde waarop werken van lokale kunstenaars worden gepresenteerd.

Een fotogalerij in de lobby verteld de verhalen achter de kunstobjecten in het display en introduceert de zeven kunstenaars. Deze selectie, samengesteld door Artlink, belicht de talenten en verhalen binnen de bruisende gemeenschap van Londonse kunstenaars. De kunstcollectie schetst een beeld van een charmant dorp dat schakelt tussen zijn verleden en heden. De stijl van de kunstwerken benadrukt een mix van kosmopolitische energie met de serene rust van het platteland.

Bo Tree Bar. Beeld Simon Brown for concrete and the BoTree
Bo Tree Bar. Beeld Simon Brown for concrete and the BoTree

The BoTree Bar: Elegante ontmoetingsplek in hartje London

De aantrekkingskracht van The BoTree Hotel ervaring wordt vergroot door de luxe en elegante The BoTree Bar, die de sfeer van centraal Londen weerspiegeld. Gelegen op de hoek van Henrietta Place en Marylebone Lane, biedt The BoTree Bar een uitnodigend zicht vanaf de straat, die bezoekers aanmoedigt om naar binnen te stappen. Een tweede discrete verbinding verwelkomt gasten direct vanuit de hotellobby.

Het ontwerp van The BoTree Bar vindt inspiratie in de majestueuze vertoning van een pauwenstaart, geïnspireerd door het concept van 'peacocking'. Het patroon van een typisch pauwenverenwaaier wordt vertaald door de interieurelementen, waarbij plafond, muren en vloeren samensmelten in een driedimensionaal gebaar.

Overdag straalt de bar een warme en uitnodigende gloed uit, terwijl hij 's avonds verandert in een schouwspel van petrol- en roodtinten, wat een zachtere, meer ingetogen sfeer creëert. Dit dynamische verlichtingssysteem schakelt tussen verschillende sferen, tussen rust en ontspanning of een levendige en dynamische omgeving, ongeacht het tijdstip.

Het 'Pauwenpatroon' komt terug in op maat gemaakte zitelementen, die in een groot gebaar rond de centrale bar zijn geplaatst. De messing inleg rond de handgemaakte terrazzovloer in twee tinten weerspiegeld eveneens de ronde lijnen en contoureren van de abstracte veren in het plafond.

De verlichte achterwand dient als achtergrond voor een eclectische verzameling van styling objecten en glaswerk, zorgvuldig samengesteld om de ambiance en charme van de ruimte te versterken. De bar heeft een op maat gemaakt groen marmeren blad, de speciaal ontworpen tafellampen voegen elegante messing details toe. Strategisch geplaatste spiegelwanden vergroten de ruimtelijke perceptie, creëren een illusie van diepte en versterken de algehele intense ervaring van de patronen.

BoTree Twin Room. Beeld concrete
BoTree Twin Room. Beeld concrete

Kamers & Suites

Geïnspireerd door de modieuze, bloemige levensstijl die Marylebone definieert, zijn de 199 kamers van The BoTree, waaronder 30 suites, zorgvuldig ontworpen om comfort, functionaliteit en een gevoel van luxe te bieden. De ruimtes bieden niet alleen een plek om, te slapen, maar ook om met vrienden af te spreken, voor privédiners, werk of ontspanning. In het kader van inclusiviteit beschikt The BoTree Hotel ook over 20 toegankelijke kamers en 56 kamers en suites met onderlinge verbindingen.

Kamers

Een van de meest unieke kenmerken van de kamers van The BoTree is de innovatieve indeling. Bij binnenkomst worden gasten verwelkomd in een kleine lobby. Voorbij deze entree onthullen dubbele deuren een luxueuze kleedkamer, die fungeert als verbinding tussen de ingang en de slaapkamer, waardoor gasten het gevoel krijgen dat ze hun eigen privésanctuarium betreden.

Deze indeling biedt de flexibiliteit om de ruimtes loftachtig met elkaar te verbinden of meer privacy en intimiteit te bieden door het gebruik van de transparante schuifdeuren met Japans geïnspireerd papier.

Elke kamer heeft een op maat ontworpen wandpaneel met bloemmotief, geïnspireerd op de bloemendisplays die te vinden zijn bij veel speciaalzaken in Marylebone. De panelen zijn bekleed met een speciaal ontworpen stof, die in een unieke weeftechniek vervaardigd: een subtiel 3D-effect combineert een aangename haptiek met een levendige kleurweergave. De verschillende paneelontwerpen geven elke kamer een andere identiteit, waardoor elk verblijf een unieke ervaring wordt.

Suites

Iedere suite belichaamt een uniek thema, geïnspireerd door zowel bloemen als mode. De suites zijn vernoemd naar de lokale straten en hebben een eigen karakter, terwijl de kenmerkende mix van verfijning en comfort van het hotel behouden blijft.

Strategisch gepositioneerd op de hoek van het gebouw, bieden de woonkamer en het balkon van de ‘Corner Suites’ de gasten een weids uitzicht over de stad. Op de bovenste verdieping is het plafond van ‘The BoTree Suite’ versierd met kunstzijden bloemen, wat een betoverende atmosfeer creëert.


De redactie van de Architect selecteert elke dag het belangrijkste nieuws. Heb je nieuws dat misschien voor ons interessant is? Mail dan naar redactiedearchitect@vmnmedia.nl.