Project

SOHO in Chengdu (CN) – Superimpose

Interieur

Superimpose transformeerde de derde en vierde verdieping van het 12.000 vierkante meter grote, centraal gelegen WIFC-winkelcentrum in de Chinese stad Chengdu. Het resultaat is groot en levendig platform voor een ontwikkelaar gespecialiseerd in co-workkantoren.

Toelichting door Superimpose – Het bestaande winkelcentrum bestaat uit twee verschillende zones: de gebogen atriumzone, die verbinding maakt met de verdiepingsvloeren, en het meer orthogonaal gevormd gebied onder de hoge kantoortoren. Superimpose interpreteerde de twee zones als afzonderlijke werelden en thematiseerde ze volgens de twee verschillende kenmerken van Chengdu: het ‘Land van overvloed’ en de ‘Man Made City’.

SOHO door Superimpose in Chengdu,

Plattegrond

De zone ‘Land van overvloed’ is ontworpen als een weelderige groene ruimte met natuurlijke materialen, zoals houten meubels, stenen vloeren en houten muurroosters. Het kleurenpalet heeft verschillende tinten groen, geel en grijs. De hoofdruimte is een groot en flexibel forumgebied geïnspireerd op de vlakten van Sichuan. Het plan vanuit deze zone omvat vloeiende en gebogen lijnen, gefileerde hoeken en ‘zachte’ meubelstukken. Planten en bamboe zorgen voor een groene achtergrond voor de werkgebieden.

Superimpose door SOHO in Chengdu, door Kris Provoost

beeld Kris Provoost

Het ‘Man Made City’ gebied, gedomineerd door de zware structuur van de toren, is ontworpen met behulp van orthogonale geometrieën en industriële materialen zoals cementplaat, aluminium en beton. Het kleurenpalet bestaat uit tonen van grijs, blauw en zalmroze.

SOHO door Superimpose in Chengdu, door CreatAR

beeld CreatAR

Grote verplaatsbare vergaderpods worden in de openbare ruimte geplaatst om maximale flexibiliteit in gebruik te garanderen. Superimpose werkte samen met de Belgische fotograaf Kris Provoost en ontwikkelde een traceringstechniek om zijn serie ‘Beautified China’ te vertalen in grote muurschilderingen op grote hoogte en zo het concept ‘Man Made City’ te verbeteren.

SOHO door Superimpose in Chengdu, door CreatAR

Wandschildering naar een foto van Kris Provoost. beeld CreatAR

Meer over Superimpose

Foto's

Ontwerp en realisatie

Reageer op dit artikel