Project

Educatiecentrum Micr-O Hangzhou – Superimpose

Techniek

Tussen de bamboeplantages en rijstvelden in de Tai Yang Valley ten westen van Hangzhou ligt educatiecentrum Micr-O. Het ronde paviljoen heeft een grote centrale patio voor activiteiten en evenementen, en een ring van logeerruimtes. Voor de constructie gebruikte Superimpose Architecture lokaal vurenhout.

Educatiecentrum Micr-O Hangzhou – Superimpose
foto: Marc Goodwin

Het paviljoen is gebouwd voor de Sun Commune, een organisatie die lokale boeren ondersteund in biologische productie. Met educatiecentrum Micro-O richten zij zich op kinderen uit Hangzhou en Shanghai, die er zullen kamperen en les krijgen over natuur en voedselproductie. Ze worden zo even onderdeel van de lokale gemeenschap.

foto: Marc Goodwin

Typologie

Het paviljoen heeft een heldere cirkelvormige opzet, en is daarmee een baken in de vallei. Centraal ligt een omsloten platform voor activiteiten, in de witte ring liggen slaapvertrekken voor de kinderen. Met drie trappen wordt de ring in zes segmenten verdeeld. Vanaf buiten lijkt de canvas ring te zweven boven het landschap, doordat de constructie daaronder opgaat in de omgeving.

foto: Marc Goodwin

Constructie

Opvallend is de eenvoudige houten constructie met een A-vormige doorsnede. Door het schuine vlak aan de binnenzijde opent de patio zich naar de lucht. De bouw is tevens door de lokale bevolking verzorgd. Met workshops en maquettes als communicatiemiddel is het concept uitgelegd. De eenvoudige constructie uit lokaal vurenhout bleek qua tijd en geld een efficiënte oplossing.

foto: Superimpose

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Micr-O
  • Medewerkers Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 243
  • Opdrachtgever Sun Commune
  • Ontwerpbureau Superimpose Architecture

Locatie

Reageer op dit artikel