Project

Restaurant Barbecoa in Londen

Geen categorie

Restaurant Barbecoa in Londen

Amerikaanse culinaire tradities als vlees grillen en roken zijn het uitgangspunt van het nieuwste restaurant van Jamie Oliver in Londen. Het interieurbureau van de Britse ontwerper Tom Dixon maakte hiervoor een macho showinterieur, bestaande uit baksteen, staal en leer, met gouden accenten.

Barbecoa is de nieuwste aanwinst in het groeiende portfolio van restaurants van Jamie Oliver, gesitueerd in het nieuwste winkelcentrum van Londen: One New Change, ontworpen door Jean Nouvel. Olivers recente reizen naar de Verenigde Staten inspireerden hem om samen met de Amerikaanse chef-kok Adam Perry Lang een nieuw restaurant te openen.

Grillen en roken

Barbecoa is een eerbetoon aan ambachtelijk koken met houtvuur, robata-grills, tandoors (Indiase klei-ovens), rookapparatuur en barbecues. Op het menu staan grote stukken vlees, zoals speklappen, biefstuk en lamsspiezen, een kakofonie van carnivore heerlijkheden.

Bij deze combinatie van ruige culinaire bereidingsmethodes en lappen vlees hoort een inrichting die al net zo macho is. Daarom vroegen Oliver en co. aan Tom Dixons Design Research Studio de ruimte op de eerste verdieping, die uitkijkt op de St. Paul’s Cathedral, in te richten.

Macho

Het restaurant wordt voornamelijk bevolkt door zakenmannen uit de City. Ook omdat vlees en vuur de uitgangspunten van de keuken zijn, hebben de interieurontwerpers een macho interieur gemaakt. Een muur van zwarte bakstenen scheidt de restaurantruimte van de gloeiend hete keuken; het doorgeefluik is een goudomrande sleuf in deze ‘zware’ barrière.
Krukken van zwart plaatstaal, een grof uitgehouwen sculptuur van gegalvaniseerd staal en een zwarte leren muur bij de garderobe dragen allemaal bij aan de sfeer van een hippe nachtclub uit de jaren tachtig: een en al schoudervulling en glitter.

Ontwerp en realisatie

  • Adres New Change 20
  • Plaats Londen
  • Projecttitel Restaurant Barbecoa in Londen
  • Interieurarchitect Design Research Studio
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 700 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2010
  • Definitief ontwerp 01-11-2010
  • Aanvang bouw 12-02-2011
  • Oplevering 01-11-2010
  • Opdrachtgever Jamie Oliver, Londen
  • Ontwerpbureau Design Research Studio (Tom Dixon)
Reageer op dit artikel