Project

Nominatie ARC17 Meubel: PLANKSTAAL – MIRA

Interieur

PLANKSTAAL vindt dat iedereen recht heeft op een eigen plek in onze maatschappij. De meubels van PLANKSTAAL zijn met veel liefde en zorg gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo maakt PLANKSTAAL meubels die ertoe doen. Omdat haar makers ertoe doen.

Nominatie ARC17 Meubel: PLANKSTAAL – MIRA

Door het verhaal er achter en de zichtbare sporen van de maker in het meubel, is het uitermate geschikt om geplaatst te worden in bijvoorbeeld entreehallen van bedrijven.

Wat weten we eigenlijk van deelnemers op een beschutte werkplaats? Het antwoord is verweven in ‘De Wissel’, een bijzondere collectie van PLANKSTAAL met minimalistische meubelen die met liefde zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het eerste resultaat uit de collectie ‘De Wissel’ is een duurzame salontafel, gegoten in een strakke constructie van planken en staal. Als materiaal gebruikt PLANKSTAAL oude Utrechte bomen die noodzakelijk gekapt moesten worden. Zo biedt PLANKSTAAL naast de makers ook deze Utrechtse bomen een tweede kans in het leven.

‘De Wissel’ is PLANKSTAAL: duidelijk, recht door zee, zonder poespas. Maar nog belangrijker: gemaakt met enorm veel liefde en passie voor mens en vakmanschap.

PLANKSTAAL is geboren uit de handen van Mira Nasruddin (24). Zij heeft deze zomer haar opleiding Ruimtelijk Ontwerp afgerond aan de HKU. Voor haar afstudeerproject wilde ze niet alleen een eindproduct maken. Ze wilde de makers achter een product een podium geven. Mensen bij wie dit podium te vaak ontbreekt. Met haar afstudeerproject PLANKSTAAL maakt Mira haar debuut als productontwerper.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel PLANKSTAAL
  • Projectarchitect(en) Mira Nasruddin
  • Definitief ontwerp mei 2017
  • Opdrachtgever in eigen beheer
  • Ontwerpbureau MIRA
Reageer op dit artikel