Project

Kantoorinterieur OVG in Amsterdam door D/Dock

Interieur

Samenwerken, flexibiliteit en eigenzinnigheid zijn de dragers van het interieurontwerp van de nieuwe werkomgeving van OVG. Het resultaat is een werkomgeving op zijn kop waarbij afstand wordt gedaan van de traditionele kantoorvloer. Zo is de traditionele receptie vervangen door een informeel kookeiland waar de hostess de klanten ontvangt.

Kantoorinterieur OVG in Amsterdam door D/Dock

Het kantoor dat D/Dock ontwierp voor vastgoedbedrijf OVG is een lifestyle omgeving geworden, met activiteitgerelateerde gebieden, gericht op de identiteit en levensstijl van de OVG-ers.

Activiteitgerelateerde gebieden

De werkplekken zijn gesitueerd aan de achterkant van de kern waar men ongestoord kan werken. De voorkant van de kern, waar communicatie en interactie centraal staan, is het publieke gebied waar ook het theater, geschikt voor workshops en presentaties, en de overlegruimte, uitgerust met een speciale scrumwand, onderdeel van zijn. In dit gebied bevindt zich tevens de ‘re-energize room’: een bezinningsruimte waar werknemers zich kunnen opladen tijdens een drukke werkdag, en die tevens dienst doet als informele vergaderruimte.

Energy station

Een echte blikvanger van het kantoor is de Energy Station: een gekoelde trolley die een diversiteit van gezonde tussendoortjes en verfrissingen biedt gedurende de dag. D/DOCK ontwikkelde de Energy Station met de missie om werknemers gezonder te laten eten en introduceerde het product voor de eerste keer in de werkomgeving van OVG.

Hergebruik

Bijzonder aan het interieurontwerp is het hergebruik van bestaand materiaal en meubilair. D/DOCK werkte hiervoor samen met Furnify: een ontwerpcollectief wat afgewaardeerd meubilair dankbaar voorziet van een nieuw ontwerp, waarna het weer opnieuw in de markt gezet kan worden. Zo zijn oude stoeltjes uit het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip hergebruikt en hebben bureaustoelen, designer fauteuils en een knalblauw kabinet, een tweede leven gekregen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Kantoorinterieur OVG in Amsterdam door D/Dock
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 700 m2
  • Aanvang bouw 14-01-2016
  • Oplevering 01-11-2015
  • Opdrachtgever OVG real estate
  • Ontwerpbureau D/Dock
Reageer op dit artikel