Project

Kantoor BrandDeli – DZAP

Geen categorie

BrandDeli, een mediabedrijf dat ontstaan is uit een joint venture tussen Discovery Networks Benelux, Viacom International Media Networks en FOX International Channels, heeft zich gevestigd in Amsterdam-Noord. Nadat DZAP ondersteuning bood bij de gebouwkeuze, maakte het bureau een uitdagend ontwerp dat in zeer korte tijd is gerealiseerd.

Kantoor BrandDeli – DZAP

DZAP transformeerde twee verdiepingen van een bedrijfspand tot een kantoor van 1.200 m2. Het thema voor het interieurontwerp  ‘Nicer than at home’ komt in deze loft-achtige omgeving goed naar voren. De grootste uitdaging was om het beperkte daglicht vanuit de voorgevel, en vanuit daklichten en een patio zover mogelijk het gebouw in te laten komen.

Op de eerste verdieping zijn de donkerder delen van het kantoor slim gebruikt voor vergaderkamers, een bar en facilitaire ruimtes. De lichtere tweede verdieping heeft een lange bar-balie-keuken en een huiskamer met open haard als ruimtescheider naar de “library”, een informele overlegruimte. Zowel gasten als medewerkers kunnen hier ontspannen ontmoeten, overleggen en werken. Dagelijks is er een gezamenlijke lunch aan de bar en de lunchtafel, en de geur van een verse soep gecombineerd met vintage kleden en huiselijke zitjes maakt dat het voor de medewerkers voelt als “Nicer than at home”.

Het huiselijke gevoel is versterkt door concentratie/belhuisjes te maken voor medewerkers die in rust een telefoongesprek willen voeren of geconcentreerd willen werken. De meeste werkplekken bevinden zich verder in de open ruimte. Hierin staan enkele glasafscheidingen of visuele afschermingen met houten frames. Als contrast met deze “home-feel” is de ruimte zelf industrieel en basic gehouden.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres toetsenbord-weg 26
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Kantoor BrandDeli – DZAP
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1200 m2
  • Aanvang bouw 25-11-2016
  • Opdrachtgever BrandDeli
  • Ontwerpbureau DZAP
Reageer op dit artikel