Project

Interieurontwerp huisartsenpraktijk Slotervaart door the IN connection

Geen categorie

Een doktersbezoek is voor veel mensen vaak geen pretje. Met dat gegeven in het achterhoofd, is de vraag aan the IN connection gesteld om een gezamenlijke praktijkruimte te ontwerpen voor de huisartsen Pool-Kuijt en Leyer in Amsterdam West. Het nieuwe interieur ademt een sfeer uit die patiënten op hun gemak stelt en waarin de huisartsen en assistenten tegelijkertijd prettig kunnen werken.

Interieurontwerp huisartsenpraktijk Slotervaart door the IN connection

 

Behoud van eigen identiteit bepalend
Jan van Honschoten van the IN connection geeft aan: “Aan de hand van de twee verschillende programma’s van eisen, de richtlijnen van de LHV en de beschikbare ruimte met alle voor- en nadelen hebben we een basisplan ontworpen waarin een heldere indeling, looplijnen (routing) en specifiek kleurgebruik bepalend zijn geweest. Daarnaast is er binnen het ontwerp uiteraard alle ruimte gegeven om de identiteit van beide praktijken weer te geven en te behouden”.

 

Daglicht en scheiding van routes
Het aantal vereiste ruimtes en de geringe hoeveelheid daglicht door de relatief korte gevellijn is leidend geweest in de opzet van het plan. Een lange gang, waaraan alle ruimtes bijeen komen, welke wordt doorkruist met de algemene ruimtes als; entree, receptie, wachtkamer en toiletten. Door deze oplossing te benadrukken in kleur en materiaalgebruik is er een heldere “natuurlijke” routing ontstaan waarin iedere gebruiker optimaal gebruik maakt van de beschikbare meters, daglicht en voor hem of haar bestemmede functies.

 

Kleur- en materiaalgebruik
Door met het indelen rekening te houden met de verschillende functies, oplossingen te zoeken met glaswanden, kleur- en materiaalgebruik, fotobehang en verlichting is er een helder interieur ontstaan met een sfeer die de patiënten op hun gemak stelt en waarin de huisartsen en assistenten prettig kunnen werken.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Marius Bauerstraat 233 c
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Interieurontwerp huisartsenpraktijk Slotervaart door the IN connection
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 22-09-2014
Reageer op dit artikel