Project

Interieur voor long-stay hotel op de Zuidas door D/Dock

Interieur

De Zuidas trekt internationale zakenmensen en professionals die soms voor een lange periode onderdak zoeken. Het Element-hotel springt in op deze behoefte. D/Dock bedacht het gastvrijheidsconcept, dat uitgaat van comfort, natuur, gezondheid, ontspanning en persoonlijke keuze.

Interieur voor long-stay hotel op de Zuidas door D/Dock

Omdat het long-stay-concept in Nederland nog onbekend is in Nederlandse hotels, besloot D/Dock te breken met de traditionele aanpak van gastvrijheidsconcepten binnen de hotelwereld. Voor het ontwerp is vooral gekeken aan de natuurlijke behoeften die de mens stelt aan zijn woonomgeving.

Karakteriserend voor het hotel is dat bij binnenkomst het gevoel wordt gecreëerd dat je thuis komt, alsof je binnen stapt in een woonkamer. Het hotel telt in totaal 160 kamers variërend tussen een standaard studio of een tweekamerappartement.

Elke kamer een kleine woning

Iedere kamer beschikt over een volledig uitgeruste keuken, zithoek, werkplek, comfortabel bed en een spa-geïnspireerde badkamer wat een langdurig verblijf aangenaam maakt. Ook is er een kiosk te vinden waar de gast een kleine selectie aan producten kan kopen om op zijn kamer te bereiden.

In de kamers is gewerkt met rustige, natuurlijke en aanraakbare materialen die tijdloos en ontspannend werken. Aan de gevelzijde is de Moodscape® toegepast, een product ontwikkeld door D/DOCK om natuur en licht in ruimten te krijgen die afgesloten zijn van de groene buitenomgeving.

Thuiskomen

De lobby heeft de uitstraling van een woonkamer. De receptie, vormgegeven als stamtafel, is om deze reden achterin de ruimte geplaatst en niet direct bij binnenkomst van het hotel. Het lobby-gebied is een plek waar gasten kunnen ontspannen, socializen of werken. Het bestaat uit verschillende eilanden waardoor de gasten meanderen door de ruimte heen.

Binnen de lobby is tevens een business center te vinden voorzien van computer werkplekken en een leestafel. Het hotel is verder voorzien van een 24h gym, een wasserette en er is een lounge gecreëerd op het dakterras van circa 300m2 waar men bijvoorbeeld kan genieten van een vrijdagmiddagborrel bij zonsondergang.

Hotel voor gasten en buurt

Grenzend aan de Lobby ligt Brasserie Carrots Co., een plek voor hotelgasten en mensen uit de buurt. De stijl van het interieur is vriendelijk, modern, licht en uitnodigend. Dit zie je onder andere terug in de wollen wand bekleding. Bij binnenkomst zijn er halfhoge zitplekken waar men rustig aan het werk kan. Dit vloeit over naar de hoge tafels bij het buffet met achterin een lounge waar men helemaal tot rust kan komen voor de open haard. De dubbelhoge ruimte wordt gebroken door vier lichtarmaturen met een hoogte van drie meter.

Via een verlichte wijnwand bereikt men vanuit Carrots co. de eerste verdieping waar restaurant My Place is gevestigd. Een plek waar ook hier weer zowel hotelgasten als publiek van buitenaf kan genieten van een ontbijt buffet, à la carte lunch of diner bestaande uit lokale en pure gerechten. Door de grote raampartijen kan men genieten van een prachtig uitzicht.

Multifunctioneel

De verbinding tussen My Place en het hotel is gevormd door een home kitchen, een nieuwe vertaling van het ontbijtbuffet zoals u dit zal herkennen uit vele hotels. De inspiratie voor de home kitchen was de keuken bij een ieder thuis. In de functionaliteit van het hotel heeft D/DOCK hier een gebied van gemaakt waar de gehele dag gebruik van gemaakt kan worden. Gedurende de ontbijt service geeft het de gast het gevoel dat hij de producten uit eigen keuken van de plank pakt, waarna hij rond de koffietijd dit zelfde buffet voor een actief overleg kan gebruiken, ‘s middags een private lunch aan kan hebben, waarna het ’s avonds onderdeel kan zijn van de living room of als Chefs table dient.

“Een concept als Element Hotels is nieuw in Nederland,” aldus Jan-Willem Roenhorst, General Manager Element Amsterdam, “Maar Amsterdam is, als internationaal zakencentrum heel erg geschikt voor een long-stayformule als Element, zeker een locatie bij de Zuidas.”

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Arent Janszoon Ernststraat 577
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Interieur voor long-stay hotel op de Zuidas door D/Dock
  • Projectarchitect(en) Irene Snel and Francesco Messori
  • Aannemer JP van Eesteren
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 26-04-2016
  • Oplevering 01-04-2016
  • Opdrachtgever Kroonenberg Groep
  • Ontwerpbureau D/DOCK
Reageer op dit artikel