Project

Interieur kantoor Aegon Leeuwarden – OTH

Interieur

Als een van de grootste werkgevers in Friesland zocht Aegon voor het kantoor in Leeuwarden een nieuwe locatie met een meer open werkomgeving. Twee geschakelde gebouwdelen van een complex door Bonnema Architecten voldoen aan deze wens. OTH architecten ontwierp het nieuwe interieur dat gericht is op samenwerken en kennis delen.

Interieur kantoor Aegon Leeuwarden – OTH
foto: Christiaan de Bruijne

De twee gebouwdelen worden verbonden door een licht atrium, dat door een nieuw bar- en ontvangstmeubel tot uitnodigend ontmoetingsgebied transformeert. Met grote tapijten en een variatie aan meubilair zijn verschillende plekken gecreëerd. Nieuwe trappen en bordessen verbinden de verschillende vloeren rond het atrium.

foto: Christiaan de Bruijne

Kleurstelling

Door de kernwanden met eiken latten te bekleden ontstaat een natuurlijk tegenwicht van de aluminium gevels rond het atrium. Ook rond andere ontmoetingsgebieden creëren houten wanden en zachte tinten een warme omgeving. De werkgebieden onderscheiden zich hiervan, en worden gekenmerkt door een koelere blauwe kleurstelling.

beeld: OTH architecten

Clusters

De werkplekken liggen rond clusters van vergaderruimten en concentratieplekken. Beschrijfbare wanden van backpainted glas en houten wanden met ingefreesde, Friese teksten scheiden verschillende ruimten. In het meubilair zijn zwarte tinten en eikenhout gecombineerd, die samen met de antracietkleurige kozijnen van de binnenwanden voor een intieme uitstraling zorgen.

foto: Christiaan de Bruijne

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Interieur kantoor Aegon Leeuwarden
  • Aannemer Van Wijnen
  • Bouwmanagement CBRE
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 10.000
  • Programma kantoren
  • Oplevering december 2016
  • Ontwerpbureau OTH Architecten
  • Interieurbouw Verschuren Interieurbouw / Verwol

Locatie

Reageer op dit artikel