Project

htc 48 – Philips Lighting

Geen categorie

Met de herhuisvesting van Philips Lighting naar gebouw htc48 zijn de onbegrensde mogelijkheden van lichtontwerp geïntegreerd in het bouwkundig ontwerp. Via intensieve samenwerking tussen architecten, adviseurs en lichtontwerpers zijn de speerpunten van lichttoepassing op verschillende plaatsen vormgegeven. Het gebouw is daarmee een voorbeeldproject geworden van hoe licht een actieve rol kan spelen in het welbevinden van gebruikers van een gebouw.

htc 48 – Philips Lighting

Gebouw HTC 48 stamt uit de 60-er jaren en is één van de eerste Natlabgebouwen van Philips. Het gebouw van circa 20.000 m2 is ten behoeve van Philips Lighting compleet gerenoveerd en met behoud van de karakteristieke elementen getransformeerd in een nieuwe Research and Development werkomgeving (conform het WorkPlace Innovation concept) en het Lighting Application Center (LAC).

Het oorspronkelijke gebouw bestaat uit een rechthoekig bouwvolume met daarin 3 patio’s en op de eerste verdieping twee separate vleugels (oost en westzijde) die alleen via de begane grond met elkaar in verbinding staan. Met het toevoegen van een nieuw atrium in de middelste patio, worden de gebouwdelen met elkaar verbonden en ontstaat er een plek om elkaar te ontmoeten.

Deze spectaculaire fluïde ruimte waarin licht een hoofdrol speelt, zal het hart gaan vormen van Philips Lighting. Hier kunnen bezoekers worden ontvangen en kunnen (licht)demonstraties en grote bijeenkomsten worden gehouden. Aan het atrium en ter plaatse van de voormalige zuidelijke patio wordt het LAC gehuisvest. Hier wordt in een aantal thematische demo-ruimtes de verschillende mogelijkheden en innovaties op het gebied van verlichting aan jaarlijks duizenden bezoekers getoond.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres High Tech Campus 48
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel htc 48 - Philips Lighting
  • Projectarchitect(en) Titia Luiten
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoor en Belevingscentrum
  • Voorlopig ontwerp 25-09-2015
  • Definitief ontwerp 25-09-2015
  • Aanvang bouw 25-09-2015
  • Oplevering 25-09-2015
  • Opdrachtgever Philips
  • Ontwerpbureau JHK Architecten
Reageer op dit artikel