Project

HEALING HUB Milaan – D/DOCK

Interieur

Healing Hub fungeert als een soort ‘tribal village’; een plek om empathisch te werken, rituelen te creëren, te ontmoeten, te delen, plezier te hebben, je verbonden te voelen en geïnspireerd te raken. Healing Hub is een expositie waar de bezoekers kennismaken met de positieve kracht van een gezonde lifestyle en werkomgeving. De expositie is gebaseerd op het concept Healing Offices® dat bijdraagt aan een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een stijging van de levensverwachting. HEALING HUB staat nu als pop-up werk en innovatie plek op het Europaplein 2 voor de Rai voor minstens 6 maanden.

HEALING HUB Milaan – D/DOCK
HEALING HUB in Ventura Lambrate tijdens Salone del Mobile Milaan 2017

In 2013 lanceerde D/DOCK het concept Healing Offices® met als uitgangspunt het creëren van een omgeving die bijdraagt aan een natuurlijke balans voor de werknemers. Het concept kenmerkt zich door een gevarieerd interieurontwerp, geavanceerde technologieën, diversiteit en ruimte voor ontspanning. Door verschillende werkplek-typologieën toe te passen, wordt een flexibel kantoor gecreëerd dat geschikt is voor diverse manieren van werken. Dit komt de sociale interactie en creativiteit ten goede. De combinatie met een toegankelijk aanbod van gezonde voeding en het stimuleren van beweging maakt onderdeel uit van een gezond werklandschap wat resulteert in een minder ziekteverzuim, een toename van productiviteit en een verlening van de levensverwachting.

De Energy Lounge

Pop-up

Om dit concept ook werkelijk als werkplek in te zetten, staat HEALING HUB Amsterdam nu als pop-up werk en innovatie plek op het Europaplein 2 voor de Rai voor minstens 6 maanden. In deze pop-up, waar kennis ontwikkeld en gedeeld wordt, maken gebruikers kennis met de positieve kracht van een gezonde lifestyle– en werkomgeving. D/DOCK ontwikkelde een multifunctionele ruimte om in te werken, zich te laten inspireren, te ontspannen en op te laden. In de Healing Hub zijn diverse producten ontworpen vanuit de gedachte meubilair en materialen circulair toe te passen.

De VR Room

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Europaplein 2
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel HEALING HUB Milaan
  • Medewerkers D/DOCK Innovatie
  • Beeldend kunstenaar Claudia Bonnollo, Italy. Fabrizio Loschi, Italy. Gian Luca Bazzan, Italy
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 100
  • Voorlopig ontwerp December 2016
  • Definitief ontwerp April 2017
  • Oplevering April 2017
  • Ontwerpbureau D/DOCK
Reageer op dit artikel