Project

Techbedrijf in Amsterdam – RIANKNOP

Interieur

Techbedrijf in Amsterdam – RIANKNOP
beeld Phenster 

Een voormalig pakhuis aan de rand van Amsterdam is door RIANKNOP gerenoveerd. De interieurarchitect behield het industriële karakter van het pand, installaties bleven in het zicht en een extra, opvallende kabelgoot is toegevoegd.

Toelichting door RIANKNOP – Het hoofdkantoor van een in Amsterdam gevestigd Tech-bedrijf is verhuisd: van een te krap geworden gebouw in het centrum van Amsterdam naar een ruim voormalig pakhuis aan de rand van de stad. Het nieuwe kantoor is ontworpen om aan de behoeften van de ruim 100 werknemers te voldoen: een groot café en veel flexibiliteit om te werken en formeel en informeel te verzamelen in teams van 2 tot 10 personen.

RIANKNOP

In het plan een groot café  opgenomen, waar flexibel wordt gewerkt in teams van 2 tot 10 personen. beeld Phenster

Het voormalige magazijn waar het nieuwe kantoor is gehuisvest, is volledig opnieuw ingericht. Er is een verdiepingsvloer geplaatst om meer vloeroppervlak te creëren, met een prachtig atrium. Hierdoor bereiken licht en lucht vanuit de karakteristieke sheddaken de begane grond. Het industriële karakter wordt daarnaast versterkt door alle installaties in zicht te houden.

Kabelboom

De kernactiviteit van de organisatie, het versturen van data, pixels en bestanden, is conceptueel verwerkt in het ontwerp. Hierbij is de “kabelboom” het meest in het oog springend element. De kabelboom ontspringt uit de vloer op de eerste verdieping en vertakt om verlichting en data te versturen door het gehele kantoor. Pantry’s, de woonkamer, het restaurant evenals de kroonluchter in het atrium ontvangen hun voeding vanuit deze boom. Verschillende tonen groen en hout zijn steunkleuren die in het overwegend industriële ontwerp de nodige zachtheid brengen.

RIANKNOP

De in het oog springende kabelboom verwijst naar de kernactiviteit van het bedrijf: het versturen van data, pixels en bestanden. beeld Phenster 

Het centrum atrium wordt gekenmerkt door een groen gepoedercoate stalen trap. Zwevende blokken, een uitvergrote vertaling van de verstuurde pixels, in het atrium en blokken midden in de ruimtes dienen als vergader- en presentatieruimtes. Daarbij verdelen zij de grotendeels open werkvloer in fijn aanvoelende zones. Informeel overleg, flexwerken en vergaderen op centrale plekken waardoor rust op de werkvloer is gegarandeerd. Alle vergaderblokken zijn gemaakt van lichte houten frames en glas. Transparant en eigen.

RIANKNOP

Het centrum atrium wordt gekenmerkt door een groen gepoedercoat stalen trap. beeld Phenster 

Gerecyclede bakstenen

Werknemers en bezoekers komen binnen in het café op de begane grond. De vloer is gemaakt van gerecyclede bakstenen, in twee verschillende patronen gelegd. Het onderstreept het industriële verleden van het gebouw, en voldoet aan een belangrijke eis van het ontwerp: duurzaamheid.

RIANKNOP

De vloer is gemaakt van gerecyclede bakstenen, in 2 verschillende patronen gelegd. beeld Phenster 

Zwart-witte belijning

Op de eerste verdieping bevindt zich het centrale blok met de pantry’s, toiletten en een presentatieruimte met tribunes. Dit solide blok is ontworpen als een grafisch element, waar de sterke zwart-witte belijning in alle details en driedimensionaal is doorgevoerd.

Beide verdiepingen van dit nieuwe hoofdkantoor bieden voldoende ruimte voor werknemers om te werken, verzamelen, te ontmoeten en ademen.
“Rian heeft een ontwerp gemaakt dat optimaal de prachtige lichtinval en de ruimte gebruikt. Openheid en rust vinden elkaar in ons nieuwe kantoor en dat vertaalt zich in de productiviteit en tevredenheid van onze werknemers” CFO

RIANKNOP - SMALL-181121-Wetransfer-HQ5339-1_V1

beeld Phenster

 

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Partners Ege, StoneCycling, Brandwacht en Meijer
Reageer op dit artikel