Project

Een kantoor als een loft door Caro van Dijk Architectuur

Geen categorie

Een zwart plafond, een lichte gietvloer en hier en daar een eenvoudig peertje aan het plafond. Eigenschappen als robuust, stedelijk en eigentijds komen in gedachte bij dit recent opgeleverde interieurontwerp van Caro van Dijk Architectuur. Het past daarmee goed in zijn industriële omgeving.

Een kantoor als een loft door Caro van Dijk Architectuur

 

Het Schinkel terrein is een oud bedrijventerrein met een duidelijk industrieel karakter.  Onder andere de architecten Maaskant, Mart Stam, Van Klingeren en meer recent, Benthem Crouwel, lieten er hun sporen na. Sinds kort is hier het interieur door Caro van Dijk Architectuur aan toegevoegd. Op de begane grond van een tot bedrijfsverzamelgebouw herbestemd kantoorpand, creëerde zij een interessant ontwerp. Het is een interieur  dat uitnodigt tot werken en vergaderen, maar ook tot ontspanning en elkaar ontmoeten. Het is een lokale hotspot geworden, een nieuwe ‘place-to-be’.

New Amsterdam

Het interieur oogt mysterieus en intrigerend. De zwarte wanden, zeshoekige kolommen en het donkerkleurige meubilair geven het een sfeer die in het midden houdt tussen een industriële loods en een hip café in Brooklyn, New york. Deze metropolitaanse allure ziet met ook terug in het gebruik van de ruimte. Eigenlijk zou het interieur kunnen worden opgevat als een stad: er staan picknicktafels die in Central Park niet zouden misstaan, er is een ontvangstbalie die tevens als  bar dienst doet en er is een bistro-gedeelte voor een lunch of een goed gesprek. Tevens zijn er enkele meer afgesloten ruimtes, die kunnen worden gebruikt voor werken, vergaderen, workshops of creatieve sessies. De mix van functies en in elkaar overvloeiende ruimtes, geven het interieur het karakter van loft. Voeg daar aan nog het gebruik van staal, een lichte betonnen vloer en hip designmeubilair toe en er is een interieur gecreëerd wat in New York niet zou misstaan

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Een kantoor als een loft door Caro van Dijk Architectuur
  • Projectarchitect(en) Caro van Dijk
  • Aannemer Emmandee BV
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 14-03-2014
  • Oplevering 01-12-2013
  • Opdrachtgever Schinkel Vastgoed Participatie
  • Ontwerpbureau Caro van Dijk Architectuur
Reageer op dit artikel