Project

Club Office voor MPO – DZAP

Interieur

DZAP heeft recent het Club Office opgeleverd voor Mul Projectontwikkeling (MPO), de ontwikkelaar en eigenaar van het markante gebouw Wibautveste. Wibautveste herbergt een combinatie van huur- en koopwoningen met een levendige commerciële plint waarin o.a. een restaurant, een kookstudio, een koffiebar en moderne kantoorruimtes, waaronder die van MPO. DZAP verzorgde hiervoor het ontwerp en de realisatie.

Club Office voor MPO – DZAP

MPO wenste een combinatie van prettige werkplekken met professionele en hoogwaardige ontmoetingsruimten. Dit verzoek resulteerde in een kantoor waarin de bar de centrale ontmoetingsplek is geworden. Daaromheen bevinden zich een comfortabele zithoek voorzien van openhaard en open en afsluitbare werkkamers. Openslaande deuren aan de achterzijde geven toegang tot een zonnig dakterras, waardoor aan beide zijden daglicht het kantoor binnenkomt. Om dit zo optimaal mogelijk te houden zijn alle binnenwanden gemaakt van glas met ranke staalprofielen, die maximaal te openen zijn met schuifdeurmechanieken. Hierdoor wordt de ruimte ervaren als één, waarin de diverse gebruikszones heel bruikbaar en herkenbaar zijn. Het kantoor heeft door deze invulling een hoog clubgevoel.

Dit gevoel wordt versterkt door het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals een massief eikenhouten vloer afgewisseld met luxe karpetten, notenhouten wandmeubels en van alle gemakken voorziene keuken, een wandsysteem met zwart stalen profielen en glazen schuifdeuren, en zeer comfortabel werk-, vergader- en zitmeubilair. Het verlichtingssysteem bestaat uit zwarte spanningrails in een strakke belijning met zwarte richtspots om de ruimte zorgvuldig te uit te lichten. Als contrast is gekozen om het betonnen bouwkundige plafond en de installaties in het zicht te houden en te bespuiten met een akoestisch dempende laag in een industriële betongrijze kleur.

Het Club Office van MPO biedt een ideale, comfortabele ontmoetings- en werkplek aan de zogeheten Knowledge Mile vlakbij het centrum van Amsterdam.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Wibautstraat
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Club Office voor MPO - DZAP
  • Toeleveranciers false
  • Opdrachtgever Mul Projectontwikkeling (MPO)
  • Ontwerpbureau DZAP
Reageer op dit artikel