Project

BUURbankje

Geen categorie

Deze tijd vraagt om een stoel voor meerdere personen, een verbindend element in de buurt: BUURbankje. In de rugleuning van BUURbankje staat de naam gefreesd, van de straat of buurt waar het bankje wordt verkocht. Daarmee gaat BUURbankje een relatie aan met haar omgeving en vormt zij een bron van gesprek en verbinding.

BUURbankje

BUURbankje is bedacht voor de semi-openbare ruimte. Door haar telkens unieke naam versterkt zij de identiteit van een buurt of straat. Een BUURbankje in moestuin of voortuin geeft ruimte voor informele ontmoetingen, gesprekken en samenwerkingsverbanden in de buurt. Dat stimuleert de locale economie.

BUURbankje kenmerkt zich door comfort en een eerlijke lijn die je beweegt. De zithoogte en hoeken zijn zo gekozen dat je prettig maar toch actief zit. BUURbankje is door haar vlakke poten geschikt voor zowel een harde ondergrond als ook voor zacht terrein zoals gras, aarde of zand.

BUURbankje kent een slim constructief raffinement. De twee verschillende plankmaten uit duurzaam (hard)hout werken constructief samen. BUURbankje oogt daardoor slank, luchtig en fragiel maar is toch sterk en stabiel. Geen plank teveel.

De huidige crisistijd versterkt de noodzaak tot samenwerking en innovatie. Grote kansen hierop liggen letterlijk om de hoek: in onze buurt. Sociale media zorgen de laatste jaren voor een sterke toename van buurtinitiatieven, zzp-netwerken op wijkniveau, stadslandbouw en buurtwerkplaatsen. We zijn op weg naar een netwerksamenleving. De relatie tussen individu en samenleving is in transitie. Deze tijd vraagt daarom om een stoel voor meerdere personen, een verbindend element in de buurt: BUURbankje!

ARC Stoelontwerp is een initiatief van Ahrend en de Architect

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Ringdijk 19
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel BUURbankje
  • Projectarchitect(en) Maarten van der Velde
  • Toeleveranciers false
  • Programma nvt
  • Voorlopig ontwerp 06-09-2013
  • Definitief ontwerp 06-09-2013
  • Aanvang bouw 06-09-2013
  • Oplevering 01-05-2013
  • Opdrachtgever Maarten van der Velde
  • Ontwerpbureau MvdV
Reageer op dit artikel