Project

Brandweerkazerne Weert

Geen categorie

Het nieuwe onderkomen van het brandweerdistrict Weert heeft een rol als districtskantoor en het is tevens de uitvalsbasis van de brandweer Weert. De kazerne, ontworpen door BDG Architecten staat op dezelfde locatie als het voormalige gebouw.

Brandweerkazerne Weert

 

 

 

De beperkte locatie in verhouding tot het te realiseren programma was mede aanleiding voor een compacte organisatie. Zo hangen de instructieruimte, de kantine en de fitnessruimte op de verdieping als transparante volumes aan de staalconstructie van de remise. Binnen de compacte organisatie is een efficiënte organisatie en logistiek mogelijk, voor het functioneren van de brandweer van urgent belang.

Verbinding en zichtbaar

Transparantie, zowel in de buitenschil als intern, zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen van de brandweerorganisatie verbonden worden en dat het functioneren van de brandweer van buiten zichtbaar is. Het gebouw heeft door de markante vormgeving en stoere materialisering een herkenbare uitstraling. De gevels zijn uitgevoerd in gietijzeren panelen, die zijn voorzien van een opliggend, terugliggend of geperforeerd patroon.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres De Savornin Lohmanstraat 8
  • Plaats Weert
  • Projecttitel Brandweerkazerne Weert
  • Projectarchitect(en) Wilco Scheffer
  • Adviseur installaties Nelissen Ingenieursbureau, Eindhoven
  • Aannemer Mertens Bouwbedrijf, Weert
  • Bouwmanagement Pieters Bouwtechiek, Zwolle
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 2516 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2424 m2
  • Programma Brandweerkazerne
  • Voorlopig ontwerp 01-03-2009
  • Definitief ontwerp 01-07-2009
  • Aanvang bouw 07-02-2012
  • Oplevering 01-02-2011
  • Bouwsom inclusief installaties (€) € 3.000.000 excl btw
  • Bouwsom exclusief installaties (€) € 2.100.000 excl btw
  • Opdrachtgever Gemeente Weert
  • Ontwerpbureau BDG Architecten Ingenieurs Zwolle
Reageer op dit artikel