Project

Bamboerostoel

Geen categorie

Wat Chrit Veugen in de kelder vond en rond het huis, kon hij nu gaan gebruiken: een eetkamer-bureaustoel, waarop ooit, achter de winkel aan een drukke straat in de welvarende Mijnstreek van de jaren ’50, de kasboeken werden bijgehouden.

Bamboerostoel

Het oude springveren kussen heeft hij eraf gehaald, de oude laklaag op het keiharde hout eraf geschuurd. Daarna heeft hij het hout met geconcentreerde plantaardige houtzeep ingezeept, licht geschuurd, ingezeept, licht geschuurd enzovoorts, tot de zachte, matte lichte kleur van Scandinavisch meubilair tevoorschijn kwam. De bamboe komt uit de achtertuin die hij in 1997 heeft aangeplant, toen hij naar het heuvelachtige gebied in Arnhem verhuisde.

Bamboe vernieuwt zich steeds. Het afgesneden bamboe wordt in de voortuin, een etage hoger, geplaatst achter de bij dit rijtjeshuis horende, hoge matglazen afscheiding van terras tot overstekend dak. Droog en wind, een ideale conditie voor het drogen van bamboe. De op maat gesneden bamboestengels zijn in bundels van negen stengels samengebonden met RVS tie wraps, die als blinkende details een vitaliserende werking hebben tegen de zachte kleur van de stoel.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Bamboerostoel
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 14-10-2014
Reageer op dit artikel