Project

ARC19: Flowpolis Amsterdam – Space Encounters

Interieur

Flowpolis is een interieurproject gebouwd in het Tripolis-kantoorgebouw van Aldo Van Eyck, gevestigd in Amsterdam Zuid. Eén van zijn minder bekende gebouwen, dat gekenmerkt wordt door kruisvormige torens, verbonden door patio’s en lagere, tentachtige structuren met een fantastische innerlijke kwaliteit.

Toelichting door Space Encounters – Het plan van de bestaande structuur leverde royaal 72m² per persoon, een zeldzaam voorkomen tegenwoordig in kantoren, waar een race naar de ondergrond is begonnen als het gaat om het aantal vierkante meters per persoon.

Om de kwaliteit op grote schaal te behouden en tegelijkertijd niveaus van intimiteit op te nemen, hebben we elke ruimte een eigen identiteit gegeven en verdeeld met behulp van grote semi-transparante industriële gordijnen.

De toegangstunnel fungeert als een mentale reset: het sluit de bezoeker in en omlijst de ingang naar het kantoor met levendige tonen van kleur en licht. Eenmaal door het transparante toegangsgordijn, komt de bezoeker aan in de werkruimte. Dit bestaat uit een vergaderruimte, meerdere bureauruimtes en een ronde vergadertafel, allemaal ingericht met Space Encounters Boring Collection. Overvloedig groen wordt gecombineerd met een mix van kleuren om de sfeer te verlichten.

Hieraan grenzend is de evenementen ruimte, die wordt gedefinieerd door een balk- en kolomstructuur toe te voegen. Door de horizontale balkhoogte te verlagen maar de bestaande plafondhoogte te behouden, wordt de ruimte tastbaarder en relateerbaar naar de menselijke schaal. Kolommen worden geconstrueerd om verdeling in het interieur te suggereren zonder de ruimte te sluiten, waardoor de circulatie en openheid behouden blijft.

Het is vooral bedoeld voor ontspanning en biedt een scala aan activiteiten, zoals tafeltennis, een optrekstang en een bokszak om stress te verlichten. Een beweegbare televisie en piano vleugel benadrukken de creativiteit. Het materiaalpallet heeft een experimentele kant, waarbij elk gebied dat tegenover elkaar staat de definitie tussen de ruimtes accentueert.

De keuken bevindt zich in het laatste segment van de lay-out en lijnt uit met de zeshoekige ruimte. Het contrast van het ontwerp in vergelijking met de vorige ruimte stelt het in staat zijn eigen identiteit te behouden. De groene multiplexunits dalen af in de breedte als je de kamer binnenkomt en bieden symmetrische perfectie, in tegenstelling tot de rest van de plattegrond.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Burgerweeshuispad 101
  • Plaats Amsterdam
  • Medewerkers Joost Baks, Stijn de Weerd, Gijs Baks, Remi Versteeg, Esther Bentvelsen, Giulia Tomaselli
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 576 m²
  • Programma Kantoor
  • Opdrachtgever FLOW Real Estate, Amsterdam
  • Ontwerpbureau Space Encounters, Office for Architecture, Amsterdam
  • Interieurbouwer Roord Binnenbouw, Amsterdam
  • Contract furniture Lensvelt, Breda
  • Lighting Invent Design, Amsterdam
  • Plants het Groenlab, Amsterdam

Locatie

Reageer op dit artikel