Project

ARC19: Dock Burg-Haamstede – Mato Architecten

Architectuur

The owner of a small, former harbour master’s house situated next to the Oosterschelde area said she missed the view on the watery landscape. A higher situated space was needed and came into being by means of an addition on the roof construction. This wish for a ‘room with a view’ resulted in a large additional renovation of the rest of the house.

Toelichting door Mato Architecten – The newly created space fits between the original rafters, adds light and air to both the old and the new space, adapts to the existing structure of the house, and allows the owner to look over the dikes. The roof construction can therefore be regarded a dock: a connection allowing humans to move between water and land.

In search of the right detailing and materiality in the interior, this project is in collaboration with designer / cabinet-maker Rinze Born (who takes care of the staircase and closets).

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projectarchitect(en) Floor Frings
  • Aannemer Bijkerk Bouw
  • Oplevering 2018
  • Opdrachtgever Fam. Röling
  • Ontwerpbureau Mato Architecten
  • Meubelmaker Rinze Born
  • Styling Eddy Frings

Locatie

Reageer op dit artikel