Project

ARC19: Chinny Lijnbaan in Rotterdam – LAGADO architects

Interieur

Een duidelijke en strak gedetailleerde basis met een kleurrijke invulling. Laagdrempelig, maar ook warm, hedendaags en van de straat. Een blikvanger in de avond, wanneer de omgeving donker is broeit het interieur en nodigt uit voor een midnight snack.

Toelichting door LAGADO architects – De ruimte is opgezet als een décor in een frontaal perspectief. Wanneer je binnenstapt door de centrale entree zie je direct de balie, de vitrines en de geaccentueerde trap.
De werkruimte is georganiseerd in twee lineaire zones die worden gescheiden door twee volumes met karakteristiek gekleurde tegels die contrasteren tegen de gele achterwand. In de betegelde volumes wordt het eten bereid en wordt er afgewassen, vóór de volumes is de bedieningsruimte waar het eten en drinken zichtbaar is opgesteld voor de klant.

De trap is geaccentueerd in blauw, een kleur die vanaf de wand overloopt in de blauwe gloed in de tegelvloer. Alle interieurelementen zijn strak op de scheidslijn tussen de twee kleuren vloertegels geplaatst. Deze scheidslijn is een afgeleide van één van de kenmerkende gevelkolommen. De balie is even breed als het middelste stramien van de gevel, waardoor interieur en gevel samen één harmonieus geheel vormen.

Het hoge barelement is een component op wielen, dat ‘s nachts verplaatst kan worden om direct vanachter de deur te verkopen. Het met paarse tegels bekleedde blok herbergt de koelkast en eten kan erachter worden bereid en door het raam worden gegeven. Het blauw betegelde blok is de spoelkeuken. Medewerkers hebben altijd een duidelijk overzicht over de zaak.

Het felle en contrastrijke kleurgebruik is geïnspireerd door de Surinaamse keuken en de kleurrijke lokale frisdranken, gecomplimenteerd met rustige houten tonen. De kleuren komen ‘s nachts nog meer tot leven in combinatie met kunstlicht en geven het interieur een duidelijk karakter in de dan verder donkere straat.

De gevel van het gehele blok is recent vernieuwd naar ontwerp van Bureau Van Eig. Deze vernieuwing met een andere positie van de entree vormde de aanleiding voor een nieuw interieur dat reageert op de heldere lijnen uit de gevel waardoor buiten en binnen harmonieus samen gaan en vooral de kleuren en texturen spreken.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Lijnbaan 41
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Chinny Lijnbaan Rotterdam
  • Projectarchitect(en) Victor Verhagen en Maria Vasiloglou
  • Aannemer Constructif - bouwkundig, Woodwave - balies en meubelwerk
  • Programma Restaurant
  • Opdrachtgever Chinny, Rotterdam
  • Ontwerpbureau LAGADO architects
Reageer op dit artikel