Project

Interieur hoofdkantoor van Amvest – FIRM architects

Interieur

Firm Architects ontwierp het interieur van het hoofdkantoor van Amvest. Een vloerbedekking met betonpatroon herinnert aan de fabriek die voor het nieuwe gebouw moest wijken. In de vergaderzaal blijken de plafondplaten tevens schommelende zitplaatsen wanneer ze aan kabels worden neergelaten.

Toelichting: FIRM architects – Het begint al bij de entree als je het pand binnenkomt, stap je in een lift. Maar dit is eigenlijk geen lift. Het is een woonkamer, compleet met planten en een eiken vloer, die je naar de juiste verdieping brengt. Al rijzend kijk je uit over het water. Dit wordt versterkt doordat de lift bewust traag is gemaakt. Belangrijk effect van deze keuze is dat hiermee voor de medewerkers juist het gebruik van de centrale trap wordt gestimuleerd. Hiermee beweging en interactie benadrukkend.

Beeld: Studio de Nooyer

Vloerbedekking met betonpatroon

Kernwoorden voor het ontwerp zijn duurzaamheid, flexibiliteit en innovatie. Deze vormen de basis voor alles van vloer tot plafond. Zo is de vloer duurzaam geproduceerd tapijt, ontworpen speciaal voor deze plek. Het tapijt oogt als een stoffen versie van een betonvloer, refererend aan de oude betonfabriek die ervoor op de locatie stond. Daarnaast hebben de middengebieden een houten visgraat vloer van gerecycled eiken dat door Firm architects speciaal ontwikkeld is voor Amvest en uniek is in Nederland.

Beeld: Studio de Nooyer

Bankjes verstopt in het plafond

Maatwerk is leidend in het ontwerp en is benut als bepalend, prikkelend en ontroerend onderdeel van het interieur.

Beeld: Studio de Nooyer

Zo zijn er op de bovenste verdieping in de skyroom waar regelmatig presentaties worden gegeven, plafondpanelen die met een druk op de knop naar beneden komen en desgewenst bankjes en tafeltjes vormen om zo de capaciteit van de ruimte uit te breiden. Deze flexibiliteit is bijvoorbeeld ook te vinden in de gestoffeerde garderobekasten welke verrijdbaar zijn en die tevens dienstdoen als akoestische schermen.

Beeld: Studio de Nooyer

 

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zeeburgerkade 1184
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Interieur kantoor Amvest Amsterdam
  • Projectarchitect(en) Niek Joanknecht, Carolien Roos
  • Aannemer Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V., Warmenhuizen
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1900
  • Oplevering juni 2018
  • Opdrachtgever Amvest, Amsterdam
  • Ontwerpbureau FIRM architects, Amsterdam
Reageer op dit artikel