Project

ARC17: Just Wanted – Meegroeimeubilair

productnieuws

Wij van Just Wanted hebben groepstafels en stoelen ontworpen voor het basisonderwijs. Uniek aan deze groepstafels en stoelen is dat ze meegroeien met de kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8 in slechts 3 standen. Het verstellen van ons meubilair is simpelweg uit te voeren met één inbussleutel.

ARC17: Just Wanted – Meegroeimeubilair

Ons meubilair wordt vervaardigd uit FSC goedgekeurd berken multiplex en beschermd met natuurlijke lijnzaadolie. De keuze van dit type materiaal in combinatie met de afwerking maakt ons meubilair zeer milieuvriendelijk. Doordat wij lijnzaadolie als afwerking toepassen is elk onderdeel te redresseren voor een nieuwe set meubilair. Tevens zijn de tafels en stoelen compleet uit elkaar te halen wat zorgt voor een zeer efficiënte opslag. Dit alles maakt het meubilair ook nog eens volledig circulair.

Ons ontwerp bestaat uit één groepstafel met vier stoelen die in drie standen te verstellen zijn. Per Unit is er één hoogte van stoelen en tafels die gebruikt kan worden. Hierdoor zitten alle kinderen binnen één unit aan dezelfde stoel en tafelhoogtes. Door het toepassen van een vast voetenplankje kunnen verschillende lengtes leerlingen binnen één Unit aan alle tafels werken. Hiermee wordt voorkomen dat leerlingen in een Unit aan de verkeerde tafels met de verkeerde hoogte stoelen gaan zitten. De zithouding ten opzichte van bestaand meubilair is optimaler, omdat de zitdiepte mee veranderd met het kleinste kind per Unit. De groepstafels zijn vanuit de benodigd beenruimte ontwerpen. Dit maakt het mogelijk om met 8 kinderen aan één groepstafel zonder last te hebben van de tafelpoten.

Behalve dat het meubilair mee kan groeien met de leerlingen is er ook rekening gehouden met de nieuwe Onderwijs Module. Hierin worden nog maar drie groepen gehanteerd, namelijk; Unit-1, 2 en 3. Per Unit is er één tafel- en één stoelhoogte waaraan alle kinderen in dezelfde Unit kunnen werken.

Met een complex ‘Programma van Eisen’ en de ‘Europese normen voor Schoolmeubilair’  zijn wij aan de slag gegaan. Na jaren van zeer intensief onderzoek, ontwerpen en prototypes bouwen is ons meubilair klaar voor productie.

Ontwerp en realisatie

Reageer op dit artikel