Project

ARC17: Een ruimte in een ruimte – Amy Peeters

Architectuur

Textiel te integreren in de interieurarchitectuur door een oplossing bieden om , op een speelse manier, een persoonlijke ruimte te creëren in een open ruimte zonder muren en deuren.

ARC17: Een ruimte in een ruimte – Amy Peeters

Over een paar jaar bestaat een huis uit een vierkante blok, zonder muren of deuren. Om onderscheid te maken tussen ruimtes en toch een persoonlijke ruimte te creëren heb ik, als ontwerper, het idee om grote verschuifbare vilten panelen te maken. Door deze met een bepaald systeem in huis te hangen kun je deze naar alle kanten schuiven in de ruimte. Hierdoor kan men de ruimte ideaal benutten en de ruimte veranderen naar de situatie die zich voordoet. Heb je een groot feest, schuif je alle panelen aan de kant of als er bezoek is shuif je de panelen naar een aparte ruimte.

Omdat mensen toch privacy en warmte nodig hebben moet men een juist materiaal kiezen voor deze wanden. Een materiaal dat geluid en koude tegen houd. Als men kiest voor vilt kan men deze textiele muren vergelijken met echte muren. Vilt heeft perfecte eigenschappen voor akoestiek, isolatie en warmte. Deze eigenschappen zouden perfect passen in de interieurarchitectuur. Het zou oplossingen kunnen bieden voor problemen die zich nu voordoen in moderne huizen of kantoorruimtes. Deze ruimtes zijn open, groot, vaak met een industrieel uitzicht en hoge plafonds waardoor de koude binnen kruipt en de akoestiek slecht is. Door vilt te integreren in het interieur zouden deze problemen voor een deel opgelost kunnen worden.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Beulken 15
  • Plaats 2321 Meer
  • Projecttitel Een ruimte in een ruimte

Locatie

Reageer op dit artikel