Project

ARC15: Residentie Blanco Oostduinkerke door BURO II & ARCHI+I

Geen categorie

Deze twee kleine meergezinswoningen werden ontworpen op de schaal van de direct aanpalende woonkorrel. Door de ondergrondse parkeergarage en de aanleg van duingrassen integreren beide gebouwen zich maximaal in het landschap. De witte aluminium gevelbekleding is beeldbepalend: modern en strak, maar wel in stijl met de natuurlijke omgeving.

ARC15: Residentie Blanco Oostduinkerke door BURO II & ARCHI+I

De bouwvolumes bestaan elk uit twee bouwlagen en één dakverdieping. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een appartement met drie slaapkamers; op de twee bovenste verdieping is er een duplex met drie slaapkamers. op de twee bovenste verdiepingen.

Gevelbehandeling

Voor een krachtige en eenduidige architectuur is gekozen voor een uniforme gevelbehandeling van zowel de gevels als het dak. De keuze viel op witte aluminium, als hedendaagse toepassing en interpretatie van de witte kustarchitectuur. De schil van de gebouwtjes is uitgewerkt met witte aluminium met staande naad, wat perfect toepasbaar is zowel op de wand als op een dak.

zuiverheid en eenvoud

Door zijn schaal, zuiverheid en eenvoud in volume, gevelcompositie, detailleringen en materiaalgebruik passen de gebouwtjes zich moeiteloos in de bestaande omgeving in. De onbebouwde ruimte wordt aangeplant met duingrassen waar zich een pad doorheen slingert naar de inkomhal en naar de terrassen van de gelijkvloerse appartementen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Fernand Dewittelaan
  • Plaats Oostduinkerke
  • Projecttitel ARC15: Residentie Blanco Oostduinkerke door BURO II & ARCHI+I
  • Projectarchitect(en) Tom Vandorpe / Riet Ide (ontwerparchitect) / Xavier Nolf (projectarchitect)
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 2 x 332 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) Terreinoppervlakte 992 m2/grondinname 2 x 126 m2
  • Voorlopig ontwerp 29-01-2015
  • Definitief ontwerp 29-01-2015
  • Aanvang bouw 11-09-2015
  • Oplevering 29-01-2015
  • Opdrachtgever Hectaar, Roeselare
  • Ontwerpbureau Buro II & ARCHI+I
Reageer op dit artikel