Tom Bergevoet & Maarten van Tuijl (temp.architecture)

Temp.architecture, een bureau voor architectuur, stedebouw en onderzoek, dat zich richt op stedelijke transformaties, is in 2011 door Maarten van Tuijl en Tom Bergevoet samen opgericht. De naam van het bureau is afgeleid van het begrip tijd. Het bureau werkt vanuit de overtuiging dat tijd een cruciale factor is om tot duurzame oplossingen te komen. Naast ontwerpwerk agendeert het bureau nieuwe ruimtelijke vraagstukken door de organisatie van debatten en het publiceren van essays.

Tom Bergevoet (1972) woonde na zijn studie Architectuur aan de TU Delft in Japan en werkte daar voor SANAA (Tokio), OMA, architectenbureau Koen van Velsen en architectuurstudio Herman Hertzberger. Met Tom Bergevoet Architecture realiseerde hij enkele particuliere woonhuizen en zorgvoorzieningen. Tom is naast architect en stedenbouwkundige ook publicist, onderzoeker en docent aan onder meer de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Maarten van Tuijl (1972) is afgestudeerd in advanced architectural design aan Columbia University New York. Na onder andere gewerkt te hebben voor Rafael Vinoly, Atelier Zeinstra van der Pol en UN Studio richtte hij samen met de Japanse architecte Naoko Hikami het multidisciplinaire ontwerpbureau na-ma architecture (2002) op, waarmee hij onder andere het Openbaar Ministerie in Groningen, het bezoekerscentrum voor het landgoed Schovenhorst en diverse woningbouwprojecten gerealiseerd heeft.Maarten is naast ontwerper ook publicist, onderzoeker en docent aan de TU Delft en diverse academies.

Kijk voor meer informatie op temp.architecture