Jan Geysen

Jan Geysen (‘1976) studeerde af als interieurarchitect aan het Henry van de Velde Instituut te Antwerpen. Na zijn studies interieurarchitectuur deed hij ervaring op bij verschillende bureaus in Antwerpen. Hij trok naar Amsterdam om er bij het creatieve bureau Inside Outside van de Nederlandse ontwerpster Petra Blaisse te werken.

In 2003 richtte hij zijn eigen bureau PUUR interieurarchitecten op waar hij sindsdien met een klein team aan zeer uiteenlopende opdrachten werkt: Universiteitsrestaurant “Lodewijk” te Utrecht, het Library Learning Center en Brug voor de Universiteit van Amsterdam, een museale inrichting voor de Bastionruimte voor de dienst archeologie van de stad Antwerpen, de Scandinavische Conceptstore “Moose in the City” te Antwerpen zijn enkele recente voorbeelden.

PUUR is op dit moment bezig met de restyling van de site van Belgocontrol, een Belgisch overheidsbedrijf verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding in België.

PUUR interieurarchitecten won al enkele prijzen: mooiste appartement van Antwerpen, de ARC 12 prijs en een Fidias award.

In 2009 verscheen het boek “PUUR interieurarchitecten”, uitgegeven door Stichting Kunstboek.

Jan Geysen geeft regelmatig lezingen over het werk van PUUR interieurarchitecten en treedt vaak op als jurylid voor de verschillende Vlaamse interieurarchitectuur opleidingen.

In 2012 werd Jan Geysen verkozen als bestuurslid van ECIA, de Europese Raad voor Interieurarchitecten en is sindsdien ook toegetreden tot het bestuur van het AinB, de Belgische Associatie voor interieurarchitecten.