Harry den Hartog

Harry den Hartog is een een onafhankelijke stadsontwerper en criticus. In het verleden werkte hij meer dan tien jaar als ontwerper voor verschillende (Nederlandse) stedenbouwkundige en architectenbureaus voordat hij URBAN LANGUAGE (www.urbanlanguage.org) in 2004 in Rotterdam oprichtte.

Sinds eind jaren negentig bezocht hij regelmatig Azië, met name China, en sinds 2008 is hij gevestigd in Shanghai, het hart van de Yangtze-delta.Hij geeft advies over stadsontwerp en architectuurkwesties. Hij wordt vaak gevraagd als deelnemer of organisator aan debatten en exposities. Daarnaast publiceert hij regelmatig critici voor verschillende lokale en internationale media, coaches ontwerpstudio’s en workshops en lezingen bij verschillende instituten en universiteiten in Europa en Azië. Momenteel werkt URBAN LANGUAGE aan een regeneratieproject voor een stedelijk dorp in Changsha.

Boulevard - Nesselande Grens van stad en polder. Beeld Jeroen Musch

Door Harry den Hartog - Vinex-wijken zijn dikwijls synoniem voor saaie, tuindorpachtige verkavelingen waar weinig vertier te vinden is. Niets lijkt...