Tien jaar geleden, tijdens de werken voor de heraanleg van de Leien en de bouw van een nieuwe ondergrondse parking, werd een deel van de 16de eeuwse stadsomwalling rond Antwerpen, teruggevonden. Omwille van de grote erfgoedwaarde werd besloten om een gedeelte van het bastion onder te brengen op verdieping -3 van de parking.
In 2010 won PUUR interieurarchitecten de gesloten wedstrijd voor de archeologische bezoekerssite van het Keizersbastion. De archeologische zone in de parking bestaat uit twee delen. Het gedeelte dat permanent publiek toegankelijk is, werd ingericht met tentoonstellingsvitrines, informatieve panelen, een maquette en een stadsplattegrond. Door gebruik te maken van een eenvoudig kleurenpallet worden de verschillende ruimtes tot één geheel verbonden.
Het bastion zelf wordt op een stijlvolle en eigentijdse manier in een aparte ruimte gepresenteerd. Via een toegangspoort betreed je de doorgangsruimte die ervoor zorgt dat alle aandacht naar het bastion gaat. In de bastionruimte is er een houten platform gecreëerd. De leisteenschilfers tussen het platform en het bastion refereren naar de gracht die vroeger rondom het bastion liep. Deze ruimte zal in fase twee in een donkere kleur geschilderd worden zodat het bastion als een juweel wordt gepresenteerd.