Interieur Capgemini door kraaijvanger

Capgemini ondersteunt organisaties door middel van transformatieprocessen met het doel om resultaten en concurrentiepositie te verbeteren. Ook in de eigen organisatie was het bedrijf op zoek naar vernieuwing van het werkproces om de flexibele populatie van hoogopgeleide medewerkers te voorzien van optimale ondersteuning en comfort. Het ‘New Way of working’ concept vroeg om een passende locatie.

Het voorlopig ontwerp voor een nieuw kantoorgebouw door Ibelings van Tilburg architecten in Utrecht, voldeed aan alle criteria die Capgemini stelde, behalve dat de organisatie ervan geënt was op talrijke decentrale ontsluitingsmogelijkheden voor optimale opspiltsbaarheid.

Kraaijvanger is gevraagd de ontsluiting opnieuw mee te denken over een nieuwe organisatie passend bij één gebruiker. De vruchtbare samenwerking heeft geleid tot een gebouw met meer ruimtelijk samenhang, goede interne zichtlijnen en duidelijke ontsluiting. Tevens heeft het totale gebouw het Breeam_NL ontwerpcertificaat Very good behaald.

De nieuwe huisvesting voor Capgemini is vooral een belangrijke ontmoetingsplek voor de mobiele medewerkers geworden. Van uit het idee ‘ontsluiten is ontmoeten’, is het mogelijk elkaar overal en toevallig tegen te komen, vooral in het ruime entreegebied. Dit gebied is open en beslaat twee verdiepingen. Hier bevinden zich meetingpointes, een auditorium, representatieve vergaderplekken, een restaurant en informele overleg- en comfortabele werkplekken.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Capgemini Nederland

  • Ontwerpbureau

    kraaijvanger, Rotterdam

  • Projectarchitect(en)

    Daniela Schelle

  • Oplevering

    01-04-2013

  • Programma

    Kantoor

  • Plaats

    Leidsche Rijn, Utrecht

  • Voorlopig ontwerp

    01-01-2011

  • Definitief ontwerp

    30-08-2013

  • Aanvang bouw

    28-11-2013