Inntel Hotel Marina Beach Scheveningen - KCAP

Het 4-sterren Inntel Hotels Den Haag Marina Beach, ontworpen door KCAP, is geopend. Het gebouw, gelegen op de punt van de boulevard van Scheveningen, is een prominent herkenningspunt aan de havenzijde van de boulevard. Het project maakt deel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen.

Toelichting KCAP

Met de realisatie van het door KCAP ontworpen hotel is de eerste fase van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd Scheveningen afgerond. Het masterplan voor de herontwikkeling van het 8,8 hectare omvattende gebied in het zuiden van Scheveningen, eveneens ontworpen door KCAP, combineert een gemengd programma voor recreatie met de omliggende visserij.

Het masterplan bestaat uit twee delen: de haven met visverwerkende bedrijven en de boulevard aan zee met een programma voor recreatie en toerisme waar ook het nieuwe hotel Marina Beach deel van uitmaakt. Hier ontmoeten twee werelden elkaar: toerisme en havenactiviteiten.

Beeld Ossip van Duivenbode

Maritieme thema's

Het ontwerp voor het iconische gebouw op de prominente plaats op de punt van het Noordelijk Havenhoofd verwijst naar maritieme thema’s en de geschiedenis van de locatie. Het driehoekige volume oogt vanuit elk perspectief anders en wordt een herkenningspunt aan zee.

Van veraf doet de glazen gevel met de diagonale strepen denken aan de dynamiek van zeilen. Van dichterbij ontstaat de associatie met lichte golven op het water of in het zand nadat het water zich terugtrekt van het strand. De reflecties van de lucht, de zon en de wolken op de transparante gevel onderstrepen de relatie van het nieuwe gebouw met zijn context en zorgen voor een unieke maritieme belevenis. Met de verlichte skypool op de bovenste verdieping verandert het hotel s’ nachts in een gastvrije vuurtoren.

Beeld Ossip van Duivenbode

Dankzij de bijzonder centrale ligging van het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach aan zee zijn voorzieningen voor sportieve activiteiten en recreatie als het centrum van Scheveningen op loopafstand. Het gebouw telt 13 verdiepingen en huisvest een programma van ca. 11.000 m2. Dat bestaat uit 226 luxe hotelkamers die met glas over de hele hoogte van de ruimte voor een fantastisch uitzicht op de Noordzee, het Noorderstrand en de skyline van Den Haag zorgen.

Daarnaast behoren een restaurant, een bar, een boarding/private dining room en een wellness-ruimte tot het programma, alle ontworpen om de dialoog met de omgeving te versterken.

De spa op de 12e verdieping bestaat uit een stoombad, een sauna en een aparte ruimte voor massages en schoonheidsbehandelingen en is uitgerust met een infinity pool om van het unieke panorama te kunnen genieten.

Lees ook: