Bovenbouwwerkplaats, Utrecht door Studioninedots

In Utrecht is de grootschalige transformatie van het voormalige werkplaatsgebouw van de NS door Studioninedots opgeleverd. Het bureau ontwikkelde als architectonisch gebaar 'het Gordijn' dat het nieuwe object een abstracte en glanzende 'huid' geeft.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Synchroon

  • Ontwerpbureau

    Studioninedots

  • Projectarchitect(en)

    Team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl, Wouter Hermanns, Erik Hoogendam, Ruben Visser, Karlijn de Jong

  • Oplevering

    oktober 2022

  • Programma

    Transformatie, nieuwe functies voor de buurt, creatieveondernemingen, mobiliteitshub

  • Plaats

    Utrecht

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    8000 m2

  • Voorlopig ontwerp

    2017